We hebben allemaal wel een paar witte sneakers gehad. Een witte sneakers is makkelijk te onderhouden alleen wordt dit nog lag niet door iedereen gedaan. In deze blog vind je vijf handige tips om je sneakers weer nieuw laten lijken.

1. Spons en zeep

Doormiddel van een spons en wat zeep kun je de staat van sneaker drastisch verbeteren. Bij witte sneakers schoonmaken moet je er goed op letten dat het leer niet beschadigd. Krassen zijn permanent en ontstaan doordat scherpe of ruwe voorwerpen tegen de schoen schuren. Gebruik daarom altijd bij de zachte kant van een spons om krassen te voorkomen. Gebruik bij het schoonmaken van je sneaker genoeg zeep om alle stukjes vuil van de schoen te verwijderen. Veeg daarna met een vochtige doek al het losgemaakte vuil van de sneakers.

2. Veters

Veters maak je opnieuw wit door ze in de was te gooien op zestig graden. Wanneer dit niet werkt kun je ze zelf proberen om de veters schoon te maken doormiddel van een bakje met warm water en wat wasmiddel. Wanneer niet alle vlekken uit de veters gaan of wanneer ze kapot zijn, koop je simpelweg nieuwe. Kijk bij het kopen van nieuwe veters naar de lengte van de veters. Kijk bij het aanbrengen van de nieuwe veters naar de wijze waarop de oude veters gewoven waren in de schoen. Spierwitte veters laten een oude sneakers al snel nieuw lijken.

3. Wasmachine

Het is mogelijk om je sneakers te wassen in de wasmachine. Zet de wasmachine op een lage temperatuur en stop de schoenen in een stoffen zak of kussensloop. De resultaten zijn wonderbaarlijk

4. Schoenpoets

Probeer hardnekkige plekjes te behandelen met witte schoenpoets. Door de plekjes te maskeren zien je witte sneakers er frisser uit. Als je geen schoenpoets in huis hebt is tandpasta een prima alternatief. Tandpasta droogt zoals we allemaal weten wit op. Perfect voor je sneakers!

5. Inspuiten

Houdt je witte sneakers schoon door ze in te spuiten met een speciale spray nadat je ze volledig schoon hebt gemaakt. Laat de schoenen een aantal minuten drogen nadat je ze hebt ingespoten. Het onzichtbare beschermlaagje zorgt dat je vuil sneller van de schoen af kan vegen. Spuit je schoenen elke maand in voor een optimaal beschermde sneaker.