Belang van verpakking en branding in marketing

11/12/2023
|
243
verpakking

De verpakking en branding speelt een belangrijke rol bij marketing. Het zijn krachtige instrumenten die invloed hebben op de perceptie van een product en het succes ervan op de markt. In deze blog gaan we kijken naar het belang van verpakking en branding in de marketing en waarom ze belangrijk zijn voor het aantrekken en behouden van klanten.

De eerste indruk telt

Verpakking is vaak het eerste wat consumenten zien wanneer ze in de winkel gangpaden lopen of online winkelen. Het is hun eerste kennismaking met een product en dient als een uitnodigende etalage voor wat erin zit. Een aantrekkelijke en doordachte verpakking kan de aandacht van potentiële kopers trekken en hun nieuwsgierigheid wekken. Mensen zijn visueel ingesteld en daarom is het design van de verpakking van groot belang. Het moet opvallen tussen concurrenten en de juiste boodschap overbrengen.

Branding

Bij branding gaat het om meer dan alleen een logo en een kleurenschema. Het vertegenwoordigt de identiteit van het merkimago, de waarden, missie en belofte aan de klant. Een sterke branding verbindt zich met het publiek op emotioneel niveau en creëert loyaliteit. De verpakking is een belangrijk onderdeel van branding. Het moet consistent zijn met de merkidentiteit en de boodschap van het merk overbrengen. Als consumenten de verpakking herkennen als zijnde van een vertrouwd merk, vergroot dit het vertrouwen en de loyaliteit. Een goed voorbeeld hiervan is de iconische rode kleur en de witte golven van Coca-Cola die over de hele wereld bekend zijn. Ook komen er steeds meer kind veilige verpakkingen die verpakkingen veilig maken. Lees hier meer over innovatieve kindveilige verpakkingen.

Gerelateerd nieuws  Meer vrije tijd als ondernemer

Duurzaamheid

Duurzaamheid en milieubewustzijn is een steeds belangrijker onderwerp aan het worden. Verpakkingen spelen hierin ook een belangrijke rol. Merken die duurzame verpakkingsmaterialen gebruiken kunnen zichzelf positioneren met maatschappelijk verantwoorde keuzes. Dit is aantrekkelijk voor consumenten die veel waarde hechten aan duurzaamheid.

Lees ook: het bouwen van een sterk merk: van branding tot klantloyaliteit

Recent

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Jack & Jones: trendy en toegankelijke mode voor de moderne man

12/06/2024

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

08/06/2024

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

06/06/2024

Inspiratie voor je kerstpakket

04/06/2024

Meer in deze categorie

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

|
Algemeen

Jack & Jones: trendy en toegankelijke mode voor de moderne man

|
Algemeen

Geniet volop van de lente zon

|
Algemeen, Ontspanning

Collega jarig? Dit zijn de beste cadeaus om te geven!

|
Algemeen
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!