Bovenaan in Google in 4 stappen

09/08/2022
|
123
bovenaan in Google

Om zoveel mogelijk nieuwe klanten naar jouw website te genereren als lokaal bedrijf, is het belangrijk dat je goed vindbaar bent in Google. Maar hoe kom je nou bovenaan in Google terecht met jouw website? Wij geven de beste marketingtips voor startende ondernemers.

Doormiddel van SEO is het mogelijk om bovenaan in Google te komen. Landelijk gevonden worden met behulp van SEO is vrij ingewikkeld. Daarnaast is dit iets voor de lange termijn. Echter is het als lokaal bedrijf goed mogelijk om bovenaan in Google te komen in jouw regio. Met deze 4 simpele stappen helpen wij jou op weg.

Zoekwoordenonderzoek

Om te beginnen is het belangrijk om te weten waar jouw potentiële klanten naar op zoek zijn. Het is belangrijk om hier inzicht in te hebben. Mensen zoeken vaak op verschillende manieren naar een zelfde soort product. Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk gevonden worden op deze verschillende termen.

Zoekwoordenplanner Google Ads

Iedereen kan gratis een account aanmaken bij Google Ads. Een onderdeel van Google Ads is de keywordplanner. De keywordplanner geeft informatie over de termen waar jouw potentiële klanten op zoeken.

Optimaliseren van de website

Bots van Google lezen de pagina’s op jouw website. Het is hierbij belangrijk dat je bepaalde onderwerpen duidelijk maakt. Zorg er om die reden voor, dat je meta tags schrijft. Deze geven meer duidelijkheid over de inhoud van de pagina. Gebruik daarnaast een title tag en meta description.

Gerelateerd nieuws  Een veelvoorkomende probleem bij webshops

Vervolgens is het belangrijk om de zoekwoorden in de tekst te verwerken. Maak ook gebruik van een goede titel en tussenkopjes. Deze worden net iets eerder gelezen door Google. Mocht je hulp nodig hebben bij het optimaliseren van de website? Schakel dan de hulp in van Webdesign Veldhoven.

Google MijnBedrijf

Belangrijke onderdelen om beter gevonden te worden zijn: bedrijfsnaam, categorie en de beschrijving. Schrijf een uitgebreide beschrijving van wat jouw bedrijf doet. In deze omschrijving laat je de zoekwoorden nog een keer terugkomen.

Bouw autoriteit op

Nu je de website heb geoptimaliseerd, weet Google waar jouw website over gaat en welke zoekwoorden hij moet meenemen in de zoekresultaten. Jouw website wordt natuurlijk niet als enige meegenomen. Er zijn immers nog meer bedrijven die op dezelfde zoekwoorden scoren.

Er zijn 3 factoren die een belangrijke rol spelen in de autoriteit van jouw website. Social media, bloggen en linkbuilding zijn belangrijk om een hoog resultaat in Google te behalen. Wanneer de concurrentie groot is, zul je hier een hoop tijd in moeten steken. Zo blijf je boven jouw concurrenten ranken in Google. Een goede website is dus erg belangrijk. Lees hier alle stappen voor een geweldige website.

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten

Waarom een imago onderzoek?

|
Diensten
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!