De beste manieren om je kantoor schoon te maken

23/05/2022
|
244
schoonmaakbedrijf drunen

Een schoon kantoor draagt bij aan een prettige werksfeer. Alleen zijn er soms onvoldoende middelen zoals tijd of geld om het kantoor schoon te maken. In deze blog vind je de beste manieren om jou kantoor schoon te maken!

1. Een schoonmaakbedrijf inhuren

De makkelijkste manier is om het kantoor schoon te laten maken door een extern bedrijf. Alleen welk bedrijf kies je dan? Waar moet je op letten bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf en wat maak de een juist beter als de ander? Schoonmaakkaart help je bij het vinden van de ideale schoonmaakbedrijf durnen. Zij filteren onafhankelijk en kosteloos het beste schoonmaakbedrijf uit de omgeving.

2. Zelf een poetsploeg samenstellen

Je kan ervoor kiezen om vacatures te plaatsen voor schoonmakers. Stel een eigen ploeg samen die vast voor het bedrijf werkt. Haal de benodigde schoonmaakmiddelen en attributen voor je toekomstige schoonmaakcollega’s in huis en stel een checklist op met alle werkzaamheden. Er zijn taken die wekelijks plaats zullen vinden maar er zullen ook taken zijn die maar een keer in het jaar plaats hoeven te vinden. Maak bij het maken van deze checklist een duidelijk onderscheid in de urgentie van het schoonmaakklusje.

Gerelateerd nieuws  Het valt niet mee om een nieuwe baan te vinden

3. Het kantoor zelf schoonmaken

Doe je het liever alleen? Maak dan zelf het gehele kantoor schoon. Wanneer je van plan bent om het allemaal zelf te doen zul je er rekening mee moeten houden dat het werk zich aardig kan opstapelen. Wanneer je je kantoor echt goed schoon wil maken staan er meer klusjes voor de deur dan je denkt. Vaak beschik je niet over dezelfde kennis en ervaring als een professional. Wel zul je minder te hoeven betalen wanneer je ervoor kiest om zelf je mouwen op te stropen. Je hoeft in dit geval geen externe partij in te huren of te betalen.

4. Een poetsmiddag met medewerkers

Heb je geen geld om een extern bedrijf in te huren maar wil je het toch niet alleen doen? Vraag dan om hulp van je medewerkers. Plan een vrije middag om samen met je collega’s het hele kantoor schoon te maken. Dat het geheel kosteloos is, is niet waar. Je betaalt nog steeds het uurloon voor de medewerkers die helpen met het schoonmaken. Tot slot zul je er rekening mee moeten houden dat de schoonmaakmiddag ten kosten gaat van de arbeidsproductiviteit.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Alternatieven voor het ov in Den Haag

|
Diensten

Bedrijfsidentiteit: de basis voor succes

|
Diensten

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!