Geniet volop van de lente zon

22/04/2024
|
160

Inmiddels komt het einde van april steeds dichterbij. Langzaam rollen we richting de zomer. De dagen worden weer langer en de natuur staat weer in bloeien. De zonnige dagen worden stilletjes aan iets meer. Heerlijk, in de pauze even met de neus in de lucht en ‘alvast een kleurtje opdoen’. Maar pas op! Want komt de zon eenmaal door, dan kan deze nu al behoorlijk branden. Hieronder volgende enkele tips om toch, met mate, te genieten van het lentezonnetje!

Drink geen alcohol!

Vochtverlies of uitdroging is een veelvoorkomend gevolg van te snel te veel zon. Helemaal na de donker winterperiode is het lichaam niet meer veel gewend en kan warmte al snel te veel zijn. Hoewel een lekker fris drankje in de zon heel aantrekkelijk klinkt, is dat toch niet altijd de beste oplossing. Althans, wanneer het alcoholische drankjes bevat. Alcohol werkt vocht afdrijvend. Hierdoor moet je vaker naar het toilet en verlies je nog meer vocht.

Smeer je in

Ook al lijkt het alsof de zon nog niet zo warm is zoals die in de zomer, toch is het ook nu al verstandig om je goed in te smeren. Je kunt namelijk erg snel verbranden in de lente zon. De straling is vaak toch stiekem al sterk en je huid is hier nog niet aan gewend. Te snel te veel kan tot verbranding leiden. De zon maakt de huid daarnaast ook droger. Een droge huid kan leiden tot eczeem of andere huidaandoeningen. Door de huid vettig en gehydrateerd te houden wordt deze kans kleiner. Goed insmeren dus!

Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen op jouw camper, leve de omvormer!

Blijf niet te lang in de zon

Hoe verleidelijk het ook lijkt om de hele dag buiten in de zon te zitten na een lange donkere winter, is ook dit geen slimme optie. Je lichaam heeft ook tijd nodig om af te koelen en dat gaat gewoonweg sneller en gemakkelijker in de schaduw. Dus af en toe heel even een donkerder plekje opzoeken, zodat je juist langer van het fijne weer kunt genieten.

Zorg voor beschutting

Zonde om onder een parasolletje te zitten. In de schaduw voelt het meteen frisjes. Maar achter een raam, in bijvoorbeeld een serre, is het zeker net zo fijn! Tenminste, zolang de felle zon niet recht in je ogen of op het scherm van je laptop schijnt. Dan is het toch prettiger even de jaloezieën dicht te klappen. Op deze website lees je meer over verticale jaloezieën op maat. Of gewoon een zonnebril op te zetten natuurlijk 😉.

Drink voldoende water

Tot slot blijft het belangrijk om voldoende water te blijven drinken. Goed, dat is het natuurlijk altijd. Maar zoals hierboven ook al vermeld, is uitdroging of vochtverlies een risico van het lang of te veel in de zon zitten. Op een warme dag heeft je lichaam zeker 2 liter water nodig. Door voldoende water te drinken blijft je vochtgehalte op pijl en kun je langer van het fijne lente weer genieten!

Ps. Ook in de zomer komen deze tips natuurlijk goed van pas!

Recent

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Problemen met de buren over de erfgrens?

26/03/2024

Meer in deze categorie

Reizen in het buitenland: doe het gelijk goed

|
Ontspanning

Collega jarig? Dit zijn de beste cadeaus om te geven!

|
Algemeen

Alles over klantloyaliteit

|
Algemeen

Meer klanten via linkedin: voer een campagne

|
Algemeen
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!