Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024
|
187
bohemian interieur met planten

Een bohemian stijl staat bekend om zijn kleurrijke karakter. Hieraan worden vaak aarde tinten en natuurlijke elementen toegevoegd. In deze blog vertellen wij je hoe je groen kunt integreren in een bohemian interieur. Lees snel verder om jouw interieur volledig bohemian in te richten!

Wat is bohemian interieur?

In een boho interieur bestaat de basis uit zoveel mogelijk lichte keuren, zoals witte muren en lichte houtvloeren of gietvloeren. De sfeer zit dus voornamelijk in de aankleding van je interieur. De accenten worden hierbij gelegd op de woonaccessoires en wanddecoratie. Zoals eerder verteld, wordt er bij bohemian interieur ook gebruik gemaakt van natuurlijke elementen. Denk hierbij aan hout, rotan, bamboe, schelpen en katoen. Laat vooral je creativiteit los met deze materialen. Er is wel een element in de bohemian stijl, namelijk een rotan hanglamp. Licht is niet geheel onbelangrijk en hiermee maak je het plaatje helemaal compleet.

Groen is een must

In een bohemian interieur mogen planten absoluut niet ontbreken. Kies hierbij planten met een tropische uitstraling, zoals mooie banenplanten, olijfbomen of cactussen. Je kunt dan ook nooit genoeg groen hebben. Leef je helemaal uit en creëer in elke hoek van jouw ruimte een botanisch hoekje. Door veel groen toe te passen komt de stijl ook meer tot leven.

Nu het duidelijk is dat groen een must is bij jouw boheemse interieur, zullen wij hieronder nog enkele voorbeelden verder toelichten die een perfecte toevoeging zijn voor jouw ruimte.

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, riet en bamboe voegt warmte en textuur toe aan een bohemian interieur. Kies voor meubels van gerecycled hout met een rustieke afwerking, zoals een houten salontafel met ruwe randen of een rotan stoel met kussens in levendige kleuren. Accessoires zoals rieten manden, gevlochten lampenkappen en jute tapijten brengen een organische uitstraling in de ruimte.

Gerelateerd nieuws  Luxe in je eigen huis

Kleurrijk textiel

Textiel speelt een belangrijke rol in een bohemian interieur. Daarnaast kan het gebruik van kleurrijk textiel een ruimte echt tot leven brengen. Je kunt hierbij kiezen voor kussens, tapijten en gordijnen in levendige kleuren en patronen geïnspireerd op de natuur. Denk hierbij aan bloemen, bladeren en geometrische vormen. Mix en match verschillende texturen en patronen voor een eclectische en bohemian uitstraling.  

Boho accessoires

Accessoires spelen een belangrijke rol. Kies voor decoratieve accenten zoals dromenvangers, veerdecoraties en etnische prints. Hang een grote dromenvanger boven het bed of boven een zithoek voor een dromerige spirituele uitstraling. De bohemian stijl kun je ook doortrekken naar de tuin door een een bohemian parasol neer te zetten.

Groene kunstwerken

Kunstwerken kunnen een manier zijn om groen in het boheemse interieur te integreren. Hang kunstwerken op met afbeeldingen van landschappen, bossen of planten voor een vleugje natuur. Kies voor kunstwerken in levendige kleuren en organische vormen die de bohemian sfeer versterken.

Door deze elementen te combineren en af te stemmen op jouw persoonlijke smaak en stijl, kun je een bohemian interieur creëren dat zowel natuurlijk als uitnodigend aanvoelt. Veel plezier met inrichten!

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Problemen met de buren over de erfgrens?

26/03/2024

Meer in deze categorie

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

|
Wonen

Problemen met de buren over de erfgrens?

|
Wonen

Vocht plekken in de muur? Dit kan de oorzaak zijn

|
Wonen

Verbouwen? Hoe je dat zelf het meest efficiënt doet

|
Wonen
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!