Voor de opleiding marketing en communicatie werk je ook heel erg veel met Excel hier voor krijg je een hoop extra lessen en trainingen tijdens jouw studie. Veel studenten vinden het nog steeds erg moeilijk om met Excel te werken ook na zoveel trainingen en opdrachten te hebben gekregen in Excel. Maar hoe kun je dit beter aanpakken om dit programma onder de knie te krijgen? Hiervoor is Excel Help in het leven geroepen om je hierbij te ondersteunen.

Tijdens deze studie krijg je ook veel vakken zoals commerciële calculaties, statistiek basis, statistiek, marketing planning, markt onderzoek en nog talloze andere vakken waarbij je Excel meer dan nodig zult hebben om berekeningen te maken, schema’s en planningen te maken. En een hoop formules en calculaties zult moeten toepassen. Ook ga je moeten leren werken met grafieken en tabellen om jouw markt onderzoeken goed in kaart te kunnen brengen en analyses te kunnen maken. Daarnaast moet je ook een financieel overzicht kunnen maken in Excel, en een begroting voor een budget voor een bepaald evenement of een marketing campagne dat jij tijdens een van jouw vele school opdrachten.

De voordelen van werken met Excel.

Als je gaat leren werken met Excel dan zul je zien dat je hier een heleboel voordelen uit gaat kunnen halen. Je kunt hiermee veel meer overzicht creëren, planningen maken, de agenda functie gebruiken en ook je eigen financiën bijhouden. Ook heb je een heleboel handige snufjes, codes en formules om te gebruiken tijdens het werken in Excel kun je er alle kanten mee op als het gaat om het verwerken van data, het ontwikkelen van complexe formules, het omzetten van data, en productiviteit bijhouden, het maken van maandelijkse rapportages, project weergave en uren registraties, en een dashboard voor het maken en verwerken van data en om niet te vergeten natuurlijk de financiële bedrijfsanalyses. Als marketeer of als marketing en communicatie student is Excel gewoon echt een onmisbaar programma waar je gewoon echt enorm veel voordelen uit kunt halen als je er goed mee overweg kan. Het is daarom dan ook zeker aan te raden om hier goed gebruik van te maken tijdens het volgen van je studie.

Excel Help