Hoe organiseer je een hybride event?

07/04/2021
|
679

Een hybride event is niet per se iets dat we pas net kennen. Echter zijn de hybride events pas echt bij het grote publiek bekend geworden door alle maatregelen in 2020. Toch bestaat er nog een hoop onduidelijkheid over dit nieuwe soort evenementen. Wij leggen je daarom uit wat een hybride event is en hoe je deze het beste kunt organiseren.

Wat is een hybride event?

Een hybride event, zoals de naam al doet vermoeden, is een mix tussen een normaal event en een live event. Ten tijde van een pandemie is een hybride event dus een mooie middenweg om zowel mensen fysiek als online te ontmoeten. Je verdeelt het publiek namelijk in twee doelgroepen.

Waar organiseer je een hybride event?

Om tot een geslaagd event te komen is het belangrijk dat je een goede locatie uitkiest. Aangezien het een mix is tussen fysieke bezoekers en online deelnemers is het belangrijk dat er voor de fysieke bezoekers voldoende plek aanwezig is. Bovendien zul je ook nog rekening moeten houden met diverse maatregelen. Het is dus belangrijk dat je een locatie kiest waar voldoende ruimte beschikbaar is om gasten te positioneren. Voor de online bezoekers is het evenmin belangrijk om een prettige ervaring te bieden. Deze bezoekers hebben weliswaar geen last van looproutes en afstand houden, maar krijgen te maken met andere ongeregeldheden. Denk hierbij aan streams die vastlopen of een slechte beeldkwaliteit hebben. Om te zorgen dat jouw hybride event tip top in orde is, is het verstandig om dit op een locatie te doen waar jij geholpen kunt worden met beide aspecten van het event.

Gerelateerd nieuws  Kleding aanpassen op jouw figuur voor meer zelfvertrouwen

Event evalueren

Omdat we het afgelopen jaar pas echt kennis hebben gemaakt met de hybride events, is er nog geen roadmap voor het organiseren. Iedereen moet dus voor een deel op zoek naar de ideale route naar een geslaagd event. Om te ontdekken wat voor jouw bedrijf goed werkt is het verstandig om na jouw eerste event een evaluatie te houden. Er is niets zo waardevol als de ervaring van jouw bezoekers. Aangezien de kans groot is dat dit de toekomst van evenementen organiseren is, kan dit dus zeker waardevol zijn om tot nieuwe inzichten te komen.

Recent

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Jack & Jones: trendy en toegankelijke mode voor de moderne man

12/06/2024

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

08/06/2024

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

06/06/2024

Inspiratie voor je kerstpakket

04/06/2024

Meer in deze categorie

Geniet volop van de lente zon

|
Algemeen, Ontspanning

Reizen in het buitenland: doe het gelijk goed

|
Ontspanning

Meer vrije tijd als ondernemer

|
Ontspanning

Leuke manieren om fit te blijven

|
Algemeen, Ontspanning
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!