Klein Curacao bezoeken

boottrip klein curacao

Een boottrip naar klein Curacao is iets wat je echt moet doen als je naar Curacao op vakantie gaat! Klein Curacao is een prachtig rotsachtig eilandje in het Caraïbische gebied. Op zo’n 13 kilometer varen van Curacao af ligt die wonderschone paradijs. Een boottrip naar klein Curacao moet je al doen voor het mooiste en parel witste strand van Curacao. De hemelblauwe zee van klein Curacao is ongekend en perfect om te snorkelen. In deze blog gaan we je alles vertellen over de klein Curacao en hoe je het eiland kan bezoeken. Lees dus snel verder!

Het parelwitte strand van klein Curacao

Klein Curacao kent het langste strand van Curacao. Het strand is erg zacht en heeft een parelwitte uitstraling. Klein Curacao heeft ook een ongekende hemelblauwe zee en is hiermee een van de blauwste zeeën ter wereld. Om deze redenen is klein Curacao een van de leukste activiteiten die je kan doen als je naar Curacao gaat. Door de hemelblauwe zee kan je ook heel goed snorkelen op klein Curacao en kom je veel verschillende tropische vissen tegen. Klein Curacao is ook een broedplaats voor zeeschildpadden die er jaarlijks met honderden naar toe trekken om zich voor te planten. Het is dus zelfs mogelijk om deze magische zeeschildpadden van dicht bij te zien. Houdt dus vooral je ogen open als je gaat snorkelen op klein Curacao!

De iconische gestrande schepen

Over de jaren zijn er nogal wat schepen gestrand op klein Curacao. Een aantal van deze schepen zijn nooit geborgen en kan je dus ook bekijken als je klein Curacao bezoekt. Zo is er in 2017 een klein Frans zeiljacht op het eiland vast komen te zitten en is nooit weggehaald. In 1980 is ook een grote olietanker op het eiland gestrand, omdat ze het eiland te laat zagen. Deze olietanker was de Maria Bianca Guidesman en ligt ook nog altijd aan de kust van Klein Curacao. Deze schepen trekken jaarlijks ook veel bezoekers naar het eiland.

Gerelateerd nieuws  Wat komt er bij kijken als je, je tegels doet egaliseren

De vuurtoren

Zoals je hierboven al kon lezen zijn er over de jaren wat schepen gestrand op klein Curacao. Om deze reden was er al in 1850 een vuurtoren gebouwd op het eiland. Echter door een orkaan die over het eiland woede heeft de vuurtoren er niet lang gestaan en is over de jaren nog twee keer opnieuw gebouwd geworden. De reden waarom er een vuurtoren nodig was voor het eiland was, omdat klein Curacao een klein vlak eiland is. Hierdoor viel het eiland niet snel op en zagen schepen het eiland vaak te laat. Tegenwoordig wordt de vuurtoren niet meer gebruikt en is die verlaten, maar ook de vuurtoren trekt jaarlijks veel toeristen.

Een boottrip naar klein Curacao

Klein Curacao is nogal een toeristen trekpleister geworden. Dit is ook vrij begrijpelijk want het eiland is schitterend. Omdat het zo veel mensen trekt worden er veel boottrips naar klein Curacao georganiseerd. Het is ongeveer anderhalf tot twee uur varen met een boottrip naar klein Curacao. Omdat het zo’n grote toeristen trekpleister is, is het vaak verstandig om deze boottrip op tijd te reserveren. Als je dit op de dag zelf wilt doen is alles al vaak vol geboekt. Als je het niet op tijd reserveert loop je de kans mis om het eiland te bezoeken.

Recent

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Jack & Jones: trendy en toegankelijke mode voor de moderne man

12/06/2024

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

08/06/2024

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

06/06/2024

Inspiratie voor je kerstpakket

04/06/2024

Meer in deze categorie

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

|
Blogging

Inspiratie voor je kerstpakket

|
Blogging

Geniet volop van de lente zon

|
Algemeen, Ontspanning

Alternatieven voor het ov in Den Haag

|
Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!