Ben je net in een nieuw huisje komen te zitten? Gefeliciteerd! Een nieuwe omgeving kan verwarrend zijn, en het kan even duren voor alles echt aanvoelt als thuis. Dat is waarom je hier een overzicht kunt vinden met dingen die je helpen op je nieuwe plek te settelen.  Voor een warme, gezellige plek die je echt een thuis kunt noemen.

slotenmaker amsterdam

Omgeving – kernpunten

Hoewel je waarschijnlijk genoeg te doen hebt, wil je een paar dingen weten te vinden in de omgeving. Allereerst benodigde faciliteiten zoals de supermarkten en de leukste dingen die er in de buurt te doen zijn. Afhankelijk van je gezinssamenstelling kun je misschien ook zoeken naar bijvoorbeeld een speeltuintje, een natuurgebied, of een park.

Nummers

Wat ook handig is en bijdraagt aan je gemoedstoestand is een rijtje met nummers die je in nood kunt bellen. Denk hierbij aan de dierenarts, een huisartsenpost in de buurt, en een Slotenmaker Amsterdam in het geval van inbraak of hulp bij de beveiliging van je huis.

Omgeving – Wie?

Het is altijd goed om te weten wie er om je heen woont, ook als je niet de meest sociale persoon bent. De mensen om je heen schapen de buurt, en samen kun je veel meer bereiken dan alleen. Zowel om niet in een sociaal isolement te raken als elkaar om hulp te vragen, is het goed om te leren wie je buren zijn. Dit kan je levensgeluk mede bepalen.