Het is bijna zover. Je nichtje of neefje is binnenkort jarig, maar je hebt nog geen idee wat voor cadeau je wilt geven. Je wilt natuurlijk de lievelingsoom of tante zijn die originele, coole cadeaus geeft. Maar je twijfelt nu; is een loopfiets vanaf 2 jaar wel een geschikt cadeau? In dit korte artikel leg ik je uit waarom een loopfiets vanaf 2 jaar een perfect cadeau is, die bij de kinderen en ouders in de smaak gaat vallen.

Wat is een loopfiets?

Een loopfiets is een simpele fiets zonder trappers waarop een kind zich voortbeweegt door al zittend op de tweewieler met de voeten over de grond steppen. Hedendaags is een loopfiets populair als speelgoed en oefenmiddel voor jonge kinderen, en je ziet ze dan ook vaak voorbij komen in het straatbeeld. Na 2 á 2,5 jaar kunnen peuters gebruik maken van een tweewieler loopfiets, terwijl ze al iets eerder ook kunnen beginnen met een drie- of vierwieler loopfiets. Dit is niet alleen afhankelijk van de leeftijd, maar ook de ontwikkeling, grootte en het zelfvertrouwen van het kindje. Voor 2 jaar is een tweewieler loopfiets in veel gevallen nog iets te hoog gegrepen, maar na deze leeftijd kan de loopfiets mooi meegroeien met jouw familie. Bij de aankoop let je er daarbij op dat het stuur en de afstand van het stuur naar het zadel verstelbaar is en het gewicht van de fiets niet te zwaar is. Het kind kan natuurlijk met de voeten remmen, maar een handrem is op de moderne versies van een loopfiets ook vaak mogelijk. Zo slijten de schoenzolen wat minder.

Leuk verjaardagscadeau

Een loopfiets vanaf 2 jaar is een mooi speels hulpmiddel bij het ontwikkelen van de grove motoriek en het evenwichtsgevoel. Veiliger en gemakkelijker dan een echte fiets, maar cooler dan ander speelgoed. Jouw neefje of nichtje zal zeker blij met je zijn als je op hun 2de verjaardag een mooie loopfiets cadeau geeft, waarmee ze zelfstandig meters kunnen maken. Een roze loopfiets voor een prinsesje en een BMX-loopfiets voor een stoere vent, het is allemaal mogelijk. Niet alleen hartstikke leuk en handig voor de ouders en het kind, het stimuleert dus ook de ontwikkeling van het fietsgevoel van het kind.