Verhuizen is iets dat je niet elke dag doet, zelfs niet elk jaar. Het liefst wil je voor een langere tijd in je woning zitten. De kans is dan groot dat áls je gaat verhuizen, je hier en daar fouten maakt. Simpelweg omdat je het niet vaak doet en daarom niet routinematig te werk kan gaan. Om je een handje te helpen vind je in deze blog tips die je zouden kunnen helpen om je verhuizing zo foutloos mogelijk te laten verlopen.

 

Veel te laat in actie komen

Er komt ontzettend veel op je af tijdens een verhuizing. Veel mensen kijken dan op tegen de hoeveelheid werk die op ze af komt en stellen het daarom uit. Het is daarom een slim idee om de mensen om je heen op de hoogte te stellen van dat je gaat verhuizen. Zo kan iedereen tijd vrijhouden om je zo veel mogelijk te kunnen helpen. Hoe later je je verhuizing aankondigt, hoe groter de kans dat mensen geen tijd meer vrij kunnen nemen om dozen voor je te verslepen. Vele handen maken licht werk, en dat merk je tijdens een verhuizing echt wel. Begin ook al met het inpakken van dozen. Je hebt altijd meer spullen dan je denkt en het inpakken van verhuisdozen duurt een stuk langer dan je zou denken. Een tip is om elke dag een doos of 3 in te pakken al ver voor de verhuizing. Er zijn veel spullen die je nooit gebruikt of decoratie.

 

Zelf meubels demonteren: laat het doen door verhuisbedrijf Hoorn

Als iets een goede tip is waar iedereen goed gebruik van zou kunnen maken is het om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een van de werkzaamheden van verhuisbedrijf Hoorn is het demonteren en monteren van meubels. Veel mensen maken de fout om uit vriendelijkheid meubels al te demonteren voor het verhuisbedrijf. Verhuisbedrijf Hoorn heeft de voorkeur naar zelf meubels demonteren, zo gaat het monteren ook weer een stuk sneller. Dat is voor zowel jouw als de verhuizers een stuk makkelijker. Zet liever een warm kopje koffie dan dat je meubels al gaat demonteren.