Bij een verhuizing komen vaak meer spullen aan het licht dan dat u dacht dat u erin had gestopt. Dit kan soms leiden tot logistieke problemen voor het vervoeren van uw spullen. Huur daarom een busje of vrachtwagen, zodat u voor alles genoeg plek heeft.

Rijd zelf een busje of vrachtwagen

Nu kunt u een transportbedrijf in Limburg inhuren die alle logistiek voor u regelt, maar u kunt ook zelf proberen te rijden. Dit kan sommige kosten besparen, wat u normaal kwijt zou zijn aan het betalen voor de hele transportservice. Het is hierbij wel belangrijk dat u goed oplet, wat er mogelijk is met het rijbewijs dat u heeft. Het type rijbewijs dat u nodig heeft, hangt weer af van de wagen die u rijdt. Als u slechts een klein verhuisbusje nodig heeft, waarbij u tot 3500 kg aan gewicht mee kan nemen, dan kunt u met een gewoon B-rijbewijs uit de voeten.

In het geval dat u met al uw spullen boven dit gewicht uitkomt, dan is er een ander rijbewijs nodig, namelijk het C-rijbewijs of het C1-rijbewijs. Bij het C1, of ook wel het camper-rijbewijs genoemd, mag u vrachtwagens van tussen de 3500 kg en de 7500 kg rijden. Alles hierboven vereist een C-rijbewijs, wat niet gemakkelijk is om te halen. Daarom is het verstandiger om te kiezen voor meerdere tripjes met een lichtere vrachtwagen, dan een enkele trip met een grote vrachtwagen.

Huur een professionele verhuizer in

Voor een iets hoger tarief kunt u een professionele verhuizer inhuren, die niet alleen kunnen helpen met de transportatie van uw persoonlijke bezittingen, maar ook met het inladen en uitladen van de spullen. Dit kan bij een transportbedrijf in Limburg zelfs als u op een hoge verdieping woont met een speciale verhuislift service. Al uw inboedel kan op deze manier met een lift naar boven of onder worden getransporteerd, waardoor u geen zware meubelstukken uit elkaar hoeft te halen. Daarnaast garandeert een professionele verhuizer een spoedig en zorgvuldig transport voor uw spullen. Dit maakt het de beste keuze als u niet zeker weet of u zelf alles kunt vervoeren.

 

transportbedrijf Limburg