Door de crisis waar we in zitten zijn de afhaal en bezorgservices met zo’n 27% gestegen. Nu de horeca weer open is zien we weer een kleine zakking in het aantal afhaal en bezorg services. Toch zijn er nog altijd veel restaurants die de afhaal en bezorgservice aanhouden. Waar ze dit voor de strenge lockdown niet deden, blijven ze dit nu toch doen. Tijdens de crisis heeft het ze toch nog een vorm van inkomen gegeven. De crisis heeft ervoor gezorgd dat horecabedrijven hebben moeten innoveren, zodat ze nog konden blijven bestaan. Hieronder gaan we je iets meer vertellen over de afhaalservices in Limburg.

De chinees in Limburg

Een van de bedrijven die een flinke verhoging heeft meegemaakt tijdens de crisis is de Chinees in Limburg, Pom Lai. De Chinees van Limburg, Pom Lai hebben ze extra geld kunnen verdienen. Het chinees restaurant in Limburg had zeker al een afhaalservice, maar door de crisis hebben ze een ware explosie kunnen zien in het aantal bestellingen. Andere restaurants hebben afhaalservices voor eten, maar ook voor cocktails gecreëerd. Door deze innovatie hebben ze meer omzet kunnen realiseren. De crisis is natuurlijk vreselijk, maar gelukkig hebben veel bedrijven zich kunnen aanpassen.

De chinees en zijn verschillende menu’s

Een chinees restaurant in Limburg heeft verschillende losse menu’s en gerechten die je kan bestellen. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit verschillende menu’s, waar je van alles en nog wat krijgt. Je hebt een afhaalmenu, weekmenu en gezinsmenu. Vaak verschillen deze menu’s in de hoeveelheid die je krijgt. Zo is het gezinsmenu een menu voor het hele gezin. Een afhaalmenu is vaak voor twee personen en het weekmenu is het menu van de week. Dit is allemaal vanzelfsprekend. Nu we weer van alles en nog wat mogen, kan je vaak ook weer eten bij de Chinees. Dus je hoeft niet alleen maar af te halen.