Als starter toch een huis kopen: tips

30/11/2022
|
190
Huis te koop

Tegenwoordig is het als starter ontzettend lastig om een huis te kopen in de huidige markt. En al helemaal als we het gaan hebben over woningen in de grote steden. Die prijzenzijn over het algemeen al ontzettend hoog en daarnaast worden alle huizen ook nog eens overboden. In dit artikel ga ik je een aantal tips geven hoe jij als starten toch een huis kunt kopen.

Eigen geld

Jij als persoon kunt maximaal 100 procent van de waarde van je huis financieren met een hypotheek. Alle makelaarskosten en bemiddelingskosten moet je dus uit eigen zak betalen.

Op het moment dat jij veel eigen geld in kan brengen, zal het aankoopbedrag van je woning ook hoger worden. Daarnaast zou je er ook nog voor kunnen kiezen om te gaan voor een goedkopere woning met een lagere hypotheek. Dit is te realiseren als je meer eigen geld inbrengt. Als je dit doet zullen je maandelijkse lasten lager worden. Zorg er echter wel voor dat je altijd nog wat geld achter de hand hebt om eventueel te verven, meubels te kopen of te behangen. Het inbrengen van eigen geld kan ook met geld dat je hebt gekregen via een schenking of lening. Mochten je ouders nu echt nog veel geld over hebben liggen, dan kun je ook een huis kopen zonder hypotheek.

Gerelateerd nieuws  Hoe is het om in Tilburg te wonen?

Kijk voor een aankoopmakelaar

Het kost je misschien wat geld, maar een aankoopmakelaar is altijd wel een goede keuze. Met een aankoopmakelaar ben je sneller op de hoogte van interessante woningen die passen bij jouw situatie. Daarnaast kom je veel serieuzer over als je bijvoorbeeld een bod doet via een aankoopmakelaar.

Energiebesparende middelen

De laatste tip die ik voor je heb is om te kiezen voor energiebesparende middelen. Je kunt deze voorzieningen namelijk financiering via de hypotheek. Je mag tot 106 procent van de woningwaarde financieren. Je kunt die 6 procent dan bijvoorbeeld gebruiken om een zuinige CV te kopen of misschien wel zonnepanelen.

Dit waren ze dan, drie tips die jou als starten kunnen helpen bij de aankoop van een woning. Ik hoop dat je als starter toch een huis kunt kopen.

Lees ook: oude meubels opknappen en over de voor en nadelen van een glazen carport.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

|
Wonen

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

|
Wonen

Problemen met de buren over de erfgrens?

|
Wonen

Vocht plekken in de muur? Dit kan de oorzaak zijn

|
Wonen
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!