Een glazen carport: de voor- en nadelen

16/08/2022
|
183
glazen carport

Een glazen carport is dé oplossing wanneer je geen ruimte voor jouw auto in de garage hebt. De glazen carport beschermd de auto. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw auto beschadigd raakt. Wij vertellen jou welke voor- en nadelen een glazen carport met zich meebrengt.

Wat is een glazen carport?

Onder een carport staat jouw auto beschut tegen de neerslag. Je kunt ervoor kiezen om een carport van glas te laten plaatsen. Een glazen carport is natuurlijk niet volledig van glas. De panelen die gebruikt worden voor het dak van de carport zijn gemaakt van glas.

In sommige gevallen worden de zijwanden ook van glas gemaakt. Zo staat jouw auto nog beter beschut tegen alle neerslag.

Welk glas wordt gebruikt voor een glazen carport

Wanneer je een carport laat ontwerpen, heb je keuze uit verschillende soorten glazen panelen. Het ene glassoort laat meer ligt door dan het ander. Ook zijn sommige opties duurzamer dan anderen.

Wil je een carport hebben dat mooi zacht licht doorlaat, dan is opaal glas iets voor jou. Of wens je toch liever een helder zicht, dan is een carport met transparant glas iets voor jou. De panelen worden allemaal gemaakt van veiligheidsglas. Zo weet je zeker dat de glazen carport tegen een stootje kan en voor langere tijd meegaat. Een glazen carport is dus een duurzame oplossing om jouw auto te beschermen.

Gerelateerd nieuws  Hoe inbraak bestendig is je woning?

De voordelen van een glazen carport

Het grootste voordeel van een carport is de lichtdoorlatendheid. Je auto staat dus niet in het donker. Daarnaast verkleurt de lak van jouw auto niet door de werende werking van uv-straling.

Het tweede voordeel van de glazen carport, is dat het glas vrijwel onderhoudsvrij is. Je hoeft het glas maar enkele keren per jaar bij te houden.

Kies je voor glazen panelen van meerdere lagen? Dan zorgt de glazen carport er ook nog eens voor dat geluiden van buiten worden gedempt.

De nadelen van een glazen carport

Het grootste nadeel van een glazen carport is de hoge prijs. In vergelijking met andere materialen, is glas een stuk duurder. Echter kun je een glazen carport zien als investering. De glazen carport zal een stuk langer mee gaan door de kwaliteit.

Een ander nadeel is dat glas natuurlijk breekbaar is. Natuurlijk zijn de glazen panelen gemaakt van veiligheidsglas. Toch zul je zorgvuldig met het glas moeten omgaan. Je wilt natuurlijk niet dat er krassen in het glas komen.

Benieuwd naar andere interesse blogs op onze website? Lees dan ook onze blogs over hoe je bovenaan in Google kan komen, of hoe je slimmer goedkope kleding kunt kopen.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

|
Wonen

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

|
Wonen

Problemen met de buren over de erfgrens?

|
Wonen

Vocht plekken in de muur? Dit kan de oorzaak zijn

|
Wonen
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!