Bespaartips bij het kopen van een nieuwbouwhuis

02/04/2022
|
73
nieuwbouw architect

Als je van plan bent om een nieuwbouwhuis te kopen dan heeft dit verschillende voordelen. Zo heb je weinig onderhoud en lagere energiekosten. Daarnaast voldoet het aan de laatste bouwvoorschriften en kun je jouw eigen wensen verzoeken aan de uitvoerder. Een groot nadeel van een nieuwbouwhuis zijn de hoge kosten die je ervoor betaalt. Een nieuwbouw architect zal er namelijk alles aan doen om jouw huis zo compleet mogelijk te maken. Als je geld wil besparen dan kun je onderstaande tips zeker gebruiken. Met deze tips kun jij flink wat euro’s besparen op jouw nieuwbouwhuis.

Meerwerk

Deze term zul je vast kennen, maar bij deze leggen we je het graag nog even uit. Meerwerk is het extra werk dat een bouwer op jouw verzoek zal uitvoeren. Hierbij kan gedacht worden aan een badkamer plaatsen, leidingen verleggen maar ook aan extra stopcontacten. Al deze werken kan al gauw een hoop extra geld kosten. Als je geld wil besparen dan is het van belang om niet direct in zee te gaan met de nieuwbouw architect, maar te kijken hoeveel geld het scheelt als je het door iemand anders laat uitvoeren. Misschien ben je zelf wel heel handig, waardoor je al snel honderden euro’s per karwei kunt sparen.

Gerelateerd nieuws  Recycle tips

Aftrekposten

Wanneer je een nieuwbouwhuis hebt gekocht dan kun je gebruik maken van een aftrekpost, dat de grondslag van een heffing zoals belasting, verlaagt. Hierdoor valt bijvoorbeeld de inkomstenbelasting lager uit. Ook bij het kopen van een nieuwbouwhuis kun je kosten (eenmalig) aftrekken van je inkomen. Hierbij kan gedacht worden aan kosten hypotheekadvies en afsluitprovisie, maar ook aan de notariskosten van de hypotheekakte en inschrijving bij het Kadaster. Een nieuwbouw architect kan je ook vertellen dat je onder voorwaarden zelf je bouw- en grondrente kunt aftrekken van je inkomen.

Nazorg- en garantieperiode

Een opgeleverd huis heeft ook bepaalde garantie en nazorg. Het is de noodzaak om deze periode te benutten. Kijk dus goed naar de afwerking van de woning en meld eventuele gebreken aan de bouwer. Het bouwbedrijf dient deze binnen drie maanden te herstellen, dus maak hier zeker gebruik van. Ook gaat de garantieperiode in, wat betekent dat gebreken kosteloos hersteld kunnen worden. Zorg dat je tijdens de bouw foto’s maakt, zodat je bewijsmateriaal hebt, wanneer er gebreken ontstaan.

nieuwbouw architect

 

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

|
Wonen

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

|
Wonen

Hoe creëer je een eigen stijl in je interieur

|
Wonen

Hoe kies je de perfecte vloer uit?

|
Wonen
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!