Glas mozaïek wordt voor van alles en nog wat gebruikt. Glas mozaïek wordt gebruikt voor badkamers, toiletten en keukens, maar het kan op allerlei andere creatieve manieren gebruikt worden. Mensen die bijvoorbeeld graag creatief zijn in hun vrije tijd kunnen ook gebruik maken van Glas mozaïek. Met glas mozaïek knutselen is een vrij goedkope hobby en als je eenmaal begint, kan het vrij verslavend zijn. Als je tevreden bent met het eerste kunstwerk, dan wil je meteen opnieuw beginnen met het volgende prachtige kunstwerk. Het is een vak op zich, je moet in het begin veel dingen kopen, maar het is het zeker waard.

Glas mozaïek in je interieur verwerken

Zoals je al hierboven las kan het vrij verslavend zijn om met glas mozaïek te knutselen. Als je eenmaal verslaafd en een grote fan bent van knutselen met glas mozaïek, dan kan je iets creatievers overwegen. Bijvoorbeeld het zelf gemaakt kunstwerk van glas mozaïek in je interieur terug laten komen. Hierbij kan je denken aan je woonkamer, keuken, badkamer, toilet of tuin. Met glas mozaïek heb je eindeloze en verschillende combinaties die je kan gebruiken voor je interieur. Als je een creatieve en unieke uitstraling wilt afgeven in je huis kan je met glas mozaïek nooit fout gaan.

Verschillende soorten mozaïek glas matjes

Je kan matjes van glas mozaïek in verschillende kleuren, soorten en maten krijgen. Zo kan je glas mozaïek ook krijgen in verschillende materialen, zoals RVS, marmer of aluminium. Omdat je zelf de samenstelling kan kiezen van de matjes, heb je altijd een mozaïekmatjes wat vrij uniek is. Zelf dingen maken is niet alleen leuk, maar ook leuk om cadeau te doen. Bovendien is het handig om te weten dat glasmozaïek waterdicht is. Tot slot is het knutselen met glas mozaïek erg divers wat het ook erg leuk maakt. Als je na het lezen van deze blog enthousiast bent over glas mozaïek ga dan zelf aan de slag en probeer het eens uit.

Schilderen met glas mozaïek

Ja je leest het goed, je kan zelfs schilderen met glas mozaïek! Als je aan schilderen denkt, denk je meestal aan een wit schilderdoek en een penseel. Maar je kan ook mozaïek gebruiken om te schilderen, zoals dat in Vaticaanstad of in de Keulse Dom gedaan is. Bij deze soort schilderijen kan je gebruik maken van de traditionele schilder manieren.