De belangrijkste competenties in de zorg

23/05/2022
|
103
Vacatures Sint-Maarten zorg

Vacatures Sint-Maarten zorg zijn gemakkelijk te vinden op het internet. Wanneer je van plan bent om te solliciteren is het belangrijk om te weten over welke competenties je moet beschikken. In deze blog vind je de belangrijkste competenties en leerpunten op het gebied van persoonlijke kwaliteiten binnen de zorg.

1. Wees vriendelijk

Je zult vriendelijk moeten zijn. Een patiënt heeft persoonlijke, fysieke of psychische problemen. Het laatste wat een patiënt kan gebruiken is een onvriendelijke verzorger. Een zorgmedewerker kan de tijd die een patiënt doorbrengt, bijvoorbeeld in het ziekenhuis, een heel stuk prettiger maken door simpelweg vriendelijk te zijn.

2. Raak niet emotioneel betrokken bij patiënten

Wees vriendelijk maar bouw geen hechte band op met patiënten. Door hechte band op te bouwen met je patiënten raak je emotioneel betrokken. Wanneer je dit doet krijg je te maken met verliezen of tegenslagen die je persoonlijk aangaan. Een burn-out kan hier een gevolg van zijn. Praat met kennissen, vrienden, familie of collega’s wat er dagelijks plaats vindt op de werkvloer. Het is belangrijk om te praten over gebeurtenissen binnen de zorg. Doe dit zonder het verstrekken van patiëntgegevens. Als zorg medewerker heb je je te houden aan een bepaalde geheimhoudingsplicht over de persoonlijk situatie en gegevens van patiënten.

Gerelateerd nieuws  Trouwen zonder perfectie is trouwen zonder stress

3. Toon inlevingsvermogen

Een patiënt in de zorg zit altijd met een fysiek, mentaal of persoonlijk probleem. Vaak kan dit probleem direct effect hebben op het gedrag van een patiënt. Daarom is het voor een zorgmedewerker van belang om zich in te kunnen leven in de situatie van een patiënt. Vaak kun je hierdoor zelf antwoord geven op bepaalde vragen die worden opgeroepen bij iemands gedrag.

4. Wees zorgzaam

Deze laatste competentie is nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk maar eens aan de laatste keer dat jij onprettig behandeld werd door een zorgmedeweker die nauwelijks oog voor je leek te hebben. Als patiënt zijnde is het fijn om oprecht geholpen te worden met je fysieke of mentale klachten. Deze oprechtheid toon je door persoonlijke aandacht en zorg te geven aan je patiënten. Laat zien dat je breidt bent om een stapje verder te gaan.

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

Hoe effectief sportroutine oppakken?

|
Algemeen, Gezondheid

Goede manieren om cardio te verbeteren

|
Algemeen, Gezondheid

Waarom je minder suiker zou moeten eten

|
Gezondheid

De populairste sporten ter wereld

|
Gezondheid, Hobby
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!