De werking van kattensnor op uw nieren

16/06/2021
|
369
kattensnor

Kattensnor is een plant waar een bijzondere thee van wordt gemaakt. De thee die gemaakt wordt van kattensnor noemt men nierthee. Nierthee komt oorspronkelijk uit Java, Indonesië. In Indonesië heeft kattensnor ook een andere naam. Namelijk kumis kucing. Kumis staat voor snor en kucing staat voor kat. De naam van de plant is vernoemd naar de bloemen van de plant. Deze bloemen lijken namelijk erg veel op de snor van een kat. De tee dat gemaakt wordt van kattensnor is erg bevorderlijk voor de nieren. Daarom ook de naam nierthee. De thee wordt Javaans genoemd omdat het plantje op Java groeit. Kumis kucing groeit in heel Zuidoost-Azië en wordt eeuwenlang gebruikt als medicijn tegen nierziekten. Benieuwd naar de precieze werking op uw nieren? Lees dan gerust verder!

 

Kattensor en de nieren

Zoals u hebt kunnen lezen wordt er van kattensnor thee gemaakt voor de nieren. Deze thee heet niet voor niets nierthee. De thee heeft een bevorderlijke werking op de nieren. Zo is kattensnor vocht afdrijvend en urinezuur afdrijvend. Als u consistent voor een langere periode elke dag een kop nierthee dringt verminderd u ook de kans op nierstenen. Daarnaast gaat de plant ook vochtophopingen tegen. Vochtophopingen noemt men ook wel oedemen. Dit vocht wordt sneller uitgeplast wanneer u nierthee drinkt of kattensnor consumeert. Naast de benoemde kwaaltjes helpt kattensnor over het algemeen om de nieren op peil en gereinigd te houden. Wanneer u nierstenen heeft en kattensnor consumeert zult u merken dat als u de dagen erna de nierstenen uitplast. Dit kunt u zien als u door een zeef plast. Dat is een stuk eenvoudiger dan een niersteen verwijderen via een kijkoperatie waarbij je diverse keren röntgenfoto´s moet laten maken.

Gerelateerd nieuws  Lichaamshaar laseren

 

Kattensnor en jicht

Kattensnor is niet alleen fijn voor de nieren, maar het helpt ook tegen jicht. Jicht is het gevolg van een verhoogd urinezuur gehalte in het lichaam. Het vocht gaat zich dan ophopen in het lichaam. Het opgehoopte vocht bevind zich meestal tussen de gewrichten en kan lichtelijk gaan ontsteken. Nierthee is een goed medicijn voor dit kwaaltje. Het zorgt er namelijk voor dat de urinegehalte omlaag gaat. Hierdoor kan het vocht ook sneller uitgeplast worden. Doordat urinezuur sneller uit het lichaam wordt afgevoerd, is Javaanse nierthee ook goed voor de behandeling van voor reumatoïde artritis en artrose.

 

kattensnor

Recent

Waar koop je de benodigdheden voor een voetbal teamweekend?

02/07/2024

Hier zijn de huizenprijzen het duurst

28/06/2024

Wat te doen bij dakschade?

20/06/2024

Tips voor een Italiaans interieur

17/06/2024

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Meer in deze categorie

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

|
Gezondheid

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

|
Gezondheid

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

|
Gezondheid

Hoe celebrities op de rode loper altijd een vlekkeloze uitstraling bereiken.

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!