Een beroep waar altijd werk is

06/08/2021
|
100
vrachtwagen chauffeur worden

Je ziet ze overal rijden, die grote vrachtwagens die de spullen rondbrengen naar de volgende locatie. Misschien heb je er als kind altijd al aan gedacht, of denk je er sinds kort aan om op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. Of je ziet niet echt een goede toekomst in je huidige baan. Maar voor een vrachtwagen chauffeur zal er altijd werk zijn. Sinds 2017 is er namelijk een groot tekort aan gekwalificeerde chauffeurs. Er stonden toen meer dan 7000 vacatures open en dit is alleen nog maar gegroeid.

Vrachtwagen chauffeur worden voor de vrijheid

Voor de meeste chauffeurs is vrachtwagen chauffeur worden voor de vrijheid die je krijgt. Uiteraard heb je bepaalde tijden dat je op de juiste locatie moet zijn voor het ophalen of leveren van goederen. Maar voor een groot gedeelte heb je veel vrijheid daartussen. Een lekker kopje koffie in de hand terwijl je rijdt naar de volgende bestemming. Geen kantoor of fabriek waar je alleen maar dezelfde muren ziet. Dit kan voor veel mensen snel saai worden waardoor ze minder plezier hebben in hun werk. En met minder plezier in het werk geniet je ook minder van het leven. Maar naast de vrijheid heb je ook de verantwoording om de lading heel op locatie te krijgen binnen de bepaalde tijd die je krijgt. Dit terwijl je zorgt voor het veilig rijden in het verkeer met de rest van alle bestuurders.

Gerelateerd nieuws  Werken zonder diploma

De keuze gemaakt, nu het rijbewijs

Om vrachtwagen chauffeur te worden heb je natuurlijk het rijbewijs nodig. Niet alleen dat maar ook code95. Dit ga je natuurlijk halen bij de des betreffende rijschool waar je na 5 jaar ook de herhaling van code95 kunt volgen. Code95 moet je nu eenmaal elke 5 jaar herhalen voor de veiligheid en vakbekwaamheid van de chauffeur. Dan is het alleen nog kijken of je eerst gaat voor de bakwagen om even in te komen. Of gelijk voor de trekker met trailer, of bakwagen met aanhanger. Uiteraard geven de laatste opties de meeste mogelijkheden voor een vaste baan. En nu je het rijbewijs hebt met werk, kun je de zonsondergang in rijden met je heerlijke kop koffie en genieten van de vrijheid.

vrachtwagen chauffeur worden

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten

Waarom een imago onderzoek?

|
Diensten
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!