Gezonde lekkernijen

vegan taart

Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met hun leefstijl en of deze gezond genoeg is. Gezond eten hoort hier ook bij. Wat veel mensen niet weten is dat gezond ook erg lekker kan zijn. Vaak denken mensen bij gezond eten aan groente, fruit en groene smoothies. Niet iedereen vindt dit lekker en dat is begrijpelijk. Ondanks dat dit eten mega gezond is en veel voedingsstoffen bevat kan het door sommige mensen als te fris of te weinig smaak ervaren worden. Hier zijn simpele oplossingen voor zoals je hoeft niet als een vegetariër alleen fruit en groente te eten. Denk aan vegan recepten of meer specerijen toevoegen aan je maaltijd.

 

Vegan is lekkerder dan je denkt

Mensen die zelf nog geen vegan hebben geprobeerd, of erover oordelen omdat er geen vlees in de maaltijden zit weten niet wat ze missen. Vegan is gezond voor jou door de voedingsstoffen die je uit niet dierlijke producten haalt. Vegan maaltijden kunnen zo breed en smakelijk mogelijk gemaakt worden. Zo heb je bijvoorbeeld chocolade Vegan taart, Veggie McChicken en eigenlijk te veel om op te noemen. Een vegan taart is niet per se moeilijker om te bereiden. De prijs kan lager liggen wanneer je vaker vlees laat liggen en voor vegan gaat. Een groot voordeel hiervan is ook dat het beter voor de wereld is op lange termijn. Door het vaker weglaten van vlees in je maaltijden kan dit op lange termijn weer CO2-uitstoot schelen. Een win-win situatie want het eten is lekker, gezond en goed voor de aarde!

Gerelateerd nieuws  Slaapapneu: een vervelende aandoening

 

Gezonde specerijen

Er is ook nog een andere oplossing om je gezonde maaltijden en lekkernijen meer smaak te geven. Dan praten we natuurlijk over specerijen. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende gezonde specerijen zijn die ook een erg aangename smaak hebben. Voor een vegan taart kun je bijvoorbeeld kaneel of gember gebruiken. Kaneel verlaagt je cholesterol terwijl gember positieve effecten op je maag heeft. Daarnaast bij maaltijden kun je specerijen als knoflook, cayennepeper, rozemarijn, kurkuma, fenegriek en salie gebruiken. Elke kruiden heeft zo zijn specifieke bevordering in het lichaam. Deze specerijen hebben buiten deze gezonde bijwerkingen een lekkere smaak en kan zomaar dat missende ingrediënt zijn van uw maaltijd.

vegan taart

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

|
Gezondheid

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

|
Gezondheid

Hoe celebrities op de rode loper altijd een vlekkeloze uitstraling bereiken.

|
Gezondheid

Hoe slaap invloed heeft op je huid

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!