Goed uitgerust wakker worden met een slaapmasker

13/06/2021
|
193
slaapmasker

Tijdens de zomermaand kan het soms lastig zijn om voldoende nachtrust te krijgen. Omdat het langer licht blijft en eerder licht wordt slaap je minder. Om ervoor te zorgen dat je uitgerust wakker wordt is het gebruik maken van een slaapmasker een perfect hulpmiddel. Omdat het slaapmasker alles donkerder maakt voor je ogen, kom je in een diepere slaap. Dit zorgt voor een goede aanmaak van melatonine. Melatonine is het slaaphormoon wat je tijdens je die slaap aanmaakt. Dit zorgt ervoor dat je uitgerust en ontspannen wakker wordt. Dankzij een slaapmasker zal jouw kwaliteit van slapen hoger worden, zodat je fitter en energieker bent tijdens je volgende dag. Want niks is vervelender dan dat je meer moe bent na een nacht slapen.

Ook lekker uitrusten tijdens het reizen

Een slaapmasker is niet alleen handig tijdens de nachten in je eigen bed. Je kunt ze namelijk perfect gebruiken tijden het reizen. Of je nu in de auto, bus of boot een lange reis meemaakt. Een slaapmasker zorgt ervoor dat je uitgerust aankomt op je eindbestemming. Zeker bij lange vluchten in het vliegtuig is het fijn om goed te kunnen slapen. Op die manier ben je snel in het ritme van de lokale tijd en zal je minder last hebben van een jetlag. Zo kun je sneller genieten van je vakantiebestemming en alle bezienswaardigheden op de foto zetten. Omdat een slaapmasker zo goed verduisterd, kun je deze ook overdag gebruiken als je even wilt bijtanken op het strand of naast het zwembad.

Gerelateerd nieuws  De voordelen van zwemmen als sport

De voordelen van een goede nachtrust

De grootste voordelen van een goede nachtrust is dat het ervoor zorgt dat je scherper en alerter bent tijdens de dag. Zo heb je minder kans om fouten te maken tijdens het werk of studeren. Je bent ook minder prikkelbaar en gespannen waardoor je meer positief en vrolijk in het leven staat. Daarnaast helpt het jouw immuunsysteem en zal je minder vaak ziek worden. Goed slapen heeft namelijk een directe invloed op jouw immuunsysteem. Als laatste heb je meer controle over je gewicht. Als je moe bent, zul je sneller een snack nemen waarin meestal veel suiker zit. Dit is een snelle energie boost, maar meestal voor korte tijd. En de suikers kunnen omgezet worden in vetten waardoor je gewicht toeneemt.

slaapmasker

 

Recent

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Jack & Jones: trendy en toegankelijke mode voor de moderne man

12/06/2024

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

08/06/2024

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

06/06/2024

Inspiratie voor je kerstpakket

04/06/2024

Meer in deze categorie

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

|
Gezondheid

Geniet volop van de lente zon

|
Algemeen, Ontspanning

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

|
Gezondheid

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!