Iedereen kent het wel je zit aan tafel of aan je bureau thuis en je ziet opeens een kras op de vloer. Of je nu een oude of nieuwe vloer hebt als deze beschadigd raken doet het altijd pijn. Als je een nieuwe vloer in huis hebt of je bent net verhuisd dan ben je natuurlijk altijd extra voorzichtig en als dan dat eerste krasje of spoortje erin komt dan doet het altijd extra pijn. Om deze reden is het belangrijk om vloerglijders te gebruiken in je huis. Je kan zo’n krasje of spoortje beter voorkomen dan genezen. Door gebruik te maken van vloerglijders bescherm je je vloer en wordt de levensduur van de vloer langer en dan kun je er ook langer van genieten. Voerglijders bieden een eenvoudige en handige manier om je vloer net die extra bescherming te geven.

Hoe werken vloerglijders?

Zoals hierboven al aangegeven is zijn vloerglijders een eenvoudige en handige manier om je vloer net die extra bescherming te bieden. De glijder plak je simpelweg onder je bank, de poten van de stoelen of een ander meubelstuk wat vaak verplaatst wordt om de vloer te beschermen. Uiteraard zijn er verschillende soorten vloerglijders voor verschillende soorten ondergrond. Zo zijn er glijders die speciaal gemaakt zijn voor houten vloeren, ruwe vloeren, gladde vloeren of vloeren met tapijt. Vloerglijders krijg je ook in verschillende maten en in verschillende materiaalsoorten. Voor je een aantal vloerglijders besteld is het dus wel altijd even handig om van tevoren uit te zoeken welke vloerglijders het beste in jouw huis passen.

Waarom zou je vloerglijders gebruiken?

Zoals al eerder verteld beschermen vloerglijders je vloer. Het verschuiven van bureaustoelen, eettafel stoelen en tafels kunnen je vloer beschadigen. Dit hoeft natuurlijk niet altijd na een aantal keren te zijn, maar als dit jarenlang gedaan wordt dan zal je vloer aardig beschadigd raken. Dit is ook niet gek slijtage hoort nu eenmaal bij het leefproces. Dit is iets waar je niet veel aan kan doen soms heb je het niet in de hand en gebeurd het. Je kan wel kijken welke delen veel bewegen en dit proberen te voorkomen door bepaalde maatregelen te nemen, zoals vloerglijders in te zetten.