Het probleem van plastic soep

20/09/2021
|
128
rolcontainer

Je hebt vast wel gehoord van het woord plastic soep. De term gaat over zwerfvuil, dierenleed en de gezondheid van de mens. We weten allemaal dat er iets drastisch moet veranderden. Maar hoe gaan we dit aanpakken? Wie en wat veroorzaakt de plastic soep.

Terug in de tijd

In 1997 zeilde Charles Moore over de grote oceaan. Hij zag steeds stukjes plastic langs zijn boot drijven. Later kwam hij terug om onderzoek naar het plastic te toen, hij wist om dat moment nog niet dat hij een van ’s werelds grootste milieurampen ontdekt had. Het plastic wordt Moore had gevonden, bleek niet alleen te drijven, maar ook te zweven op het water. Het waren ook niet alleen grote stukken plastic, maar hij zag ook uiteengevallen stukjes plastic. Moore noemde het verschijnsel plastic soep.

Niemand wist van de plastic soep in de jaren 90. Nu zie je het bijna dagelijks terugkomen in het nieuws. Dit valt te verklaren. Plastic werd namelijk na de Tweede Wereldoorlog enorm populair en vanaf toen werd ieder jaar steeds meer plastic geproduceerd. Het plastic wat toen in de natuur terecht is gekomen, is erg nog steeds. Dit komt doordat plastic heel langzaam afbreekt. Als je nu buiten bent, kom je overal plastic tegen. Eerst werd gedacht dat de plastic soep zich alleen op de oceaan bevond. Inmiddels weten we dat microplastics in de lucht zitten die we inademen, dat de landbouwgrond ermee vervuild is en de plastic soep ook op het land en in binnenwateren zich bevindt.

Gerelateerd nieuws  Wat houdt een slotenmaker in?

rolcontainer

Oorzaken van plastic soep

Heel veel plastic, zo’n 40 procent van al het plastic wat we gebruiken wordt eenmalig gebruikt. Sommige mensen ruimen hun afval niet netjes op en laten het plastic achter in het milieu. Wegwerpplastic dat door de mens wordt gebruik is dus de grootste veroorzaker. Denk aan al het wegwerpbestek van plastic. Gelukkig geldt er nu de regel in de EU dat hier geen gebruik mee van gemaakt mag worden.

Wat kan jij doen voor een beter milieu?

Probeer zelf zo min mogelijk plastic te gebruiken of gebruik zoveel mogelijk her. Gooi het nooit zomaar op straat, doe het in een speciale afval- of rolcontainer. Bedrijven kunnen een rolcontainer huren om te recyclen of een rolcontainer huren om te zorgen dat hun afval niet in de natuur beland.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

5 Tips om je eigen stijl te vinden

|
Blogging

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten

De opkomst van online reviews

|
Blogging, Algemeen

Kleurrijk plannen werkt efficiënt

|
Blogging
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!