Er zijn eigenlijk een paar zaken die je goed op een rijtje zou moeten zetten als je hard op zoek bent naar een nieuwe baan. Zo is het goed om je af te vragen welke functies goed bij jou zouden passen. Het is daarnaast goed om te weten wat jouw min- en pluspunten zijn. Dit is een vraag die werkgevers vaak stellen tijdens sollicitatiegesprekken en het is wel zo fijn om dan voorbereid te zijn. Een professionele loopbaancoach kan je soms antwoorden verschaffen met betrekking tot jouw zoektocht naar werk. Er bestaan echter nog veel meer manieren om zo spoedig mogelijk de baan van je dromen te vinden!

Binnen een mum van tijd een nieuwe functie

De meeste mensen vinden hun droombaan door goed gebruik te maken van hun netwerk. Dit kan zowel online als offline. LinkedIn en andere platforms spelen hierbij een essentiële rol. Een onlinenetwerk kan jou helpen aan een mooie carrière. Je dient dan wel contact te leggen met (een hele hoop) mensen. Offline zou je je omgeving kunnen vragen waar iedereen werkt. Zo krijg je misschien nieuwe ingevingen of een betere motivatie. Het kan nooit kwaad om je familie en vrienden te peilen. Wie weet zijn ze ergens wel op zoek naar een nieuwe medewerker. Een ietwat ouderwetse manier om aan werk te komen, is een uitzendbureau benaderen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende uitzendbureaus die zich willen inzetten om jou zo snel mogelijk aan werk te helpen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een flex uitzendbureau, waarbij ze veel flexibiliteit hanteren of alleen werken met flexwerkers. Recruiters van een flex uitzendbureau zijn gespecialiseerd en bij hen ben je in goede handen. Natuurlijk is het goed om op meerdere paarden te wedden. Probeer dan ook op zoveel verschillende manieren kenbaar te maken dat jij zoekende bent. Op die manier vergroot je je kansen aanzienlijk. Er bestaan bovendien selectiebureaus voor hoger opgeleiden. Dit is fijn als je geen tijd of zin hebt om zelf te netwerken.

Een aantal zaken die óók van belang zijn

De volgende zaken dien je helder te hebben. Allereerst dien je een doelstelling te hebben. Wat wil jij over zoveel jaar bereikt hebben? Het is handig om dit te noteren. Daarnaast noteer je je positieve kenmerken. Alleen dan kun jij jezelf verkopen aan een potentiële werkgever. Wees zelfverzekerd en blijf altijd dicht bij jezelf. Wat eventueel een extra motivatie zou kunnen zijn, is dat jij weet waar je (uiteindelijk) zou willen werken. Wat is jouw ideale baan? Schrijf het op en streef jouw doel na! Tot slot is het essentieel om je curriculum vitae up-to-date te hebben. Een heldere strakke motivatiebrief mag in dit verhaal niet ontbreken.

Flex uitzendbureau