Een online marketing strategie maken

17/10/2022
|
122
online marketing strategie

Tegenwoordig heeft ieder succesvol bedrijf een strategie en ook steeds vaker is deze strategie gericht op online. De wereld wordt digitaler en iedereen is meer online. Bedrijven richten daarom een online marketing strategie op. Deze strategie kan ingezet worden voor veel verschillende doeleinden. Denk hierbij aan leadgeneratie of inzicht krijgen in klantbehoeftes. Door de ontelbare mogelijkheden is een online marketing strategie voor ieder bedrijf geschikt. Met deze strategie formuleer je doelstellingen voor de lange termijn, richt je je handelswijze op internet in en kijk je welke middelen nodig zijn om de doelstellingen te bereiken. Maar hoe maak je die strategie zodat je bedrijf groeit?

Online aanwezigheid

Als eerst moet je weten wat de identiteit van je bedrijf is en op welke wijze online marketing daarbij kan helpen. Hoe wil je online overkomen? Let er goed op dat dit aansluit bij je missie en je visie. Zorg ervoor dat je een toegevoegde waarde hebt, alleen dan heeft online marketing het meeste effect. Ook casemanagement is hierbij erg slim.

Doelgroep

Daarna ga je je doelgroep in kaart brengen. Wie wil je bereiken? Bij deze stap maak je een schets van je exacte doelgroep en kijk je waar ze zich online bevinden en hoe ze zich gedragen. Je doet dit door informatie te verzamelen en onderzoek te verrichten. Het is heel belangrijk om echt in de huid van de doelgroep te kruipen. Met hen in gesprek gaan helpt daarbij. Hoe specifieker je doelgroep, hoe beter je kan inspelen op hun behoeftes met je online marketing strategie.

Gerelateerd nieuws  Waar moet je op letten bij het huren van een container? 

Concurrentieanalyse

Wil je dat je online marketing onderscheidend is? Dan zal je het moeten opnemen tegen vele concurrenten. Het is daarom zeer noodzakelijk om te bedenken hoe je bedrijf het verschil gaat maken. Naast een goed besef van je eigen (online) identiteit is het handig om erachter te komen wat die van de concurrenten is. Ga kijken bij concurrenten en kijk wat hun heel goed doen en waar er winst te behalen valt.

Middelen en kanalen

Kies vervolgens de juiste middelen en kanalen. Door vooronderzoek te doen weet je waar je doelgroep zich bevindt. Kijk ook op welk kanaal je je boodschap het beste kan overbrengen. Ieder kanaal kent zijn eigen voor- en nadelen.

Waakzaam

Nu je alles hebt gekozen kun je de strategie in werking gaan zetten. Blijf wel opletten en stuur bij waar dat nodig is. Het online landschap ontwikkelt vlug dus je kan zomaar eens heel snel moeten bijsturen. Heb je zelf geen zin om een strategie te maken of bij te sturen? Dan kun je een marketing bureau in Amsterdam of ergens anders in Nederland inhuren. Een marketing bureau in Amsterdam of ergens anders in Nederland helpt je hier graag mee.

online marketing strategie | marketing bureau in Amsterdam

Recent

Hoe ga je starten met SEA?

27/09/2023

Search Engine Marketing (SEM): De Brug tussen SEO en SEA

22/09/2023

Promoot je bedrijf door middel van video: de kracht van visuele content

08/09/2023

Megasolar? Ideaal!

07/09/2023

Tips om je bedrijf duurzaam te laten groeien

06/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten

Waarom een imago onderzoek?

|
Diensten

Alles over KPI's en hoe je dit kunt verbeteren

|
Diensten
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!