Wat is casemanagement en waar vind je de toepassingen?

casemanagement

In marketing worden veel termen gebruikt die voor de leek niet veel betekenen. Het is niet zomaar dat een diploma marketing halen je vier jaar Hogeschool kost. Maar toch zijn er ook zaken uit die marketing waarmee we zelf dagelijks geconfronteerd worden. Zeker omdat we ons koopgedrag steeds meer naar het internet verplaatsen. We doorlopen in deze blog een onderwerp uit die marketing waar iedereen wel eens mee geconfronteerd wordt: casemanagement. Om te starten proberen we een duidelijk antwoord te geven op de vraag: wat is casemanagement?

Wat is casemanagement?

In eenvoudige woorden is casemanagement je dossier dat een bedrijf of organisatie over je bijhoudt. Het is een samenwerking tussen software en menselijke input. Een medisch dossier is een prima voorbeeld. Het zal je al meteen duidelijk zijn dat dit gestuurd wordt door gespecialiseerde software.

De leverancier van de software moet een degelijke klantenondersteuning bieden. Er is namelijk ook menselijke input en niet iedereen is een computer wizard. De Lime helpdesk is een prima voorbeeld van hoe een software bedrijf zijn gebruikers op een correcte manier bijstaat.

Een casemanagement systeem is een methode voor het beheer van een database, documenten. Het gaat hierbij om unieke gevallen, zoals dienstverzoeken, of gebeurtenissen die moeten opgelost worden. In een onderzoek kun je het vergelijken met de oplossing van een puzzel. De gebruiker zal de puzzelstukjes invoeren. De software zal die analyseren en een totaalbeeld aan de gebruiker leveren. Op basis hiervan kunnen verdere acties gepland worden.

Klik hier ook voor onze blog over het maken van een bedrijfsfilm.

Gerelateerd nieuws  Hoe maak je zelf een Facebookadvertentie 

Wat zijn de voordelen ervan?

Op medisch vlak is het direct duidelijk wat het grootste voordeel is. Stel je bent patiënt in een groot ziekenhuis, en hebt onderzoeken bij verschillende dokters en afdelingen doorlopen. Iedere arts die verder onderzoek pleegt, zal je compleet medisch dossier kunnen raadplegen. Waar de bevindingen van hemzelf en zijn confraters een totaalbeeld van die patiënt kunnen vormen. En wat meer is, ook de huisarts zal het dossier kunnen lezen, en aan de hand daarvan je medicatieschema kunnen optimaliseren.

In de commerciële wereld zal het verzamelen van alle informatie over het koopgedrag van de klanten van belang zijn om zakelijke beslissingen te nemen. Ken je klant is een van de belangrijkste elementen die door marketing worden aangevoerd. Je kunt op maat werken en verlieslatende delen van je online handel bijsturen.

Casemanagement is onmisbaar geworden

We kunnen gerust zeggen dat casemanagement een onderdeel van ons dagelijks leven geworden is. Er worden door het gebruik van een casemanagement systeem politiezaken opgelost. Gewoon omdat nu iedereen die aan de zaak meewerkt een totaal overzicht heeft.

Wat het op medisch vlak betekent, hebben we al duidelijk in de verf gezet. En ook handelaars zullen het belang inzien van een helikopter view over hun bedrijf. Er kan veel sneller ingegrepen worden. Maar wanneer je zelf een gebruiker van de software wordt, kies dan voor een degelijk en betrouwbaar bedrijf waar je op correcte ondersteuning kunt rekenen zoals bij de Lime helpdesk.

Klik hier voor een blog over andere marketing termen.

Recent

Hoe ga je starten met SEA?

27/09/2023

Search Engine Marketing (SEM): De Brug tussen SEO en SEA

22/09/2023

Promoot je bedrijf door middel van video: de kracht van visuele content

08/09/2023

Megasolar? Ideaal!

07/09/2023

Tips om je bedrijf duurzaam te laten groeien

06/09/2023

Meer in deze categorie

Bedrijfsnetwerken verbeteren met de juiste network switches

|
Computers & Elektronica

De opkomst van online reviews

|
Blogging, Algemeen

Zonnepanelen Heerlen

|
Computers & Elektronica, Financieel

Verkopen op Amazon zonder EAN, kan dat?

|
Computers & Elektronica, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!