Bekende marketing termen 

wordpress-webdesign

Als je te maken krijgt met marketing vliegen de termen je om de oren. Begrippen die voor een marketeer gesneden koek zijn, maar jou vermoedelijk niks zeggen. Dat wil trouwens niet zeggen dat die marketeer zo slim is. Alleen is het handig om wat van die marketingtermen te kennen, zodat je niet onterecht overdonderd raakt als je bijvoorbeeld een website wil laten maken. 

WordPress webdesign 

Als iemand zegt dat hij aan WordPress webdesign doet, dan bedoelt hij meestal dat hij WordPress websites maakt in het softwareprogramma WordPress. WordPress webdesign kan soms ook betekenen dat het gaat over de vormgeving van de website. Bij het maken van een website komt meer kijken dan alleen de vorm. Je moet ook nadenken over wat erin komt: tekst, video en afbeeldingen. Dat noemen ze dan weer content. 

WordPress 

WordPress is een gratis softwareprogramma dat voor een beheerder raakvlakken heeft met werken in Word. In de basis komt het erop neer dat je in dat programma dus content kunt zetten. WordPress is een opensource softwareprogramma. Dat betekent dat het online gratis beschikbaar is voor iedereen. Wat niet gratis is, dat zijn vaak de WordPress templates. Een WordPress template is een soort demo website die je geheel naar eigen smaak kunt aanpassen. Dat noemen ze dan vaak weer personaliseren. 

Gerelateerd nieuws  Wat is casemanagement en waar vind je de toepassingen?

Nu hebben we het al gehad over WordPress webdesign, Wordpress, content, open source, templates en personaliseren. 

webdesign-wordpress

Nog meer termen 

Verder veelgebruikte termen in de marketing zijn: 

  • CTA 
  • Body 
  • Slider 
  • Footer 
  • ROI 

Een CTA is een zogenaamde Call to Action. Dit zijn buttons, teksten, etc. op een website die bedoeld zijn om de gebruiker een actie te laten ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een inschrijfknop waar je op moet klikken voor het aanmelden van de nieuwsbrief. 

Body, slider en footer zijn onderdelen van een website. De body is het middenstuk waar de informatie vaak geschreven staat. De footer is de onderste balk van een website, daar staat vaak iets in over bijvoorbeeld auteursrechten. De slider is een afbeelding of video, al dan niet voorzien van tekst die met afbeeldingen of iets anders rouleert. Veel websites hebben direct onder de menubalk bovenin een slider over de gehele breedte van het scherm. 

ROI staat voor return on investment. Dat gaat dus over de opbrengst dus van iets. Zoals je ziet klinken veel marketingtermen ingewikkelder dan ze zijn. Je moet het alleen even weten. Meer weten? Lees dan ook eens over SEO tools.

Recent

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Jack & Jones: trendy en toegankelijke mode voor de moderne man

12/06/2024

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

08/06/2024

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

06/06/2024

Inspiratie voor je kerstpakket

04/06/2024

Meer in deze categorie

De elektrische auto

|
Algemeen, Computers & Elektronica

Bedrijfsnetwerken verbeteren met de juiste network switches

|
Computers & Elektronica

De opkomst van online reviews

|
Blogging, Algemeen

Wat is casemanagement en waar vind je de toepassingen?

|
Computers & Elektronica
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!