Hoger scoren in Google? Dit zijn de beste SEO tools

Hoger in Google

Wanneer je hoger in Google wilt scoren, moet je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie. Hiervoor heb je natuurlijk tools nodig. Wij zetten de beste SEO-tools voor je op een rijtje.

Google Search Console

Een SEO-tool die onmisbaar is om hoger in Google te komen is Google Search Console. Als je bezig bent met SEO, wil je natuurlijk weten op welke woorden je gevonden wordt. De tool Google Search Console geeft je hier inzicht in en laat ook nog eens de gemiddelde ranking in de zoekresultaten zien. Met de tool kun je zien of je SEO-activiteiten leiden tot betere prestaties in de zoekresultaten. Deze tool is ook nog eens helemaal gratis.

Pagespeed Insights

Niemand vindt een trage website prettig. Het is slecht voor je SEO prestaties en de gebruikservaring. Google Pagespeed Insights geeft je een goede indruk van de snelheid van je website. Als je een slechte snelheidsscore krijgt, is het slim op te overleggen met een developer. In de tool worden al een aantal tips gegevens, waar je zelf aan kunt werken.

Hoger in Google

ScreamingFrog

Om hoger in Google te scoren moet je zoveel mogelijk foutjes uit je website halen. Elke website bevat fouten. Denk aan broken links of pagina’s die afgeschermd worden voor zoekmachines. Vooral bij websites die al langere tijd bestaan, zie je van deze foutjes. Het is lastig om deze fouten handmatig op te sporen. Een tool als Screaming Frog is daarom ideaal. De tool analyseert je website en brengt allemaal relevante informatie in kaart.

Gerelateerd nieuws  E-sigaret en coils

Ahrefs

Met de tool Afrefs krijg je inzicht in de backlinks van een website, de organische posities en kun je je concurrenten in de gaten houden. Ahrefs is een tool die je zeker kan helpen om hoger in Google te scoren. Het nadeel van de tool is echter de prijs. Je bent al 99 dollar kwijt voor het kleinste pakket. Veel online-marketingbureaus hebben daarom een groot abonnement. Vind je Ahrefs te duur? Veel functies die de tool biedt zijn overgenomen door andere SEO-tools, zoals SE Ranking.

Andere tools

Op internet vindt je nog genoeg andere tools die je kunnen helpen om hoger te scoren in Google. Veel van deze tools zijn gratis, voor anderen zul je wel iedere maand een bedrag moeten betalen. De investering is het meestal wel waard.

Lees hier ook onze blog over Search Engine Marketing.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

5 Tips om je eigen stijl te vinden

|
Blogging

De elektrische auto

|
Algemeen, Computers & Elektronica

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten

Bedrijfsnetwerken verbeteren met de juiste network switches

|
Computers & Elektronica
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!