Hoe bedrijfsschade te voorkomen door ongedierte bestrijding?

18/01/2023
|
433
ongediertebestrijding

Ongedierte komt in veel verschillende soorten en maten. Zo kunnen mensen, maar zeker ook bedrijven, last hebben van muizen, ratten, duiven, wespen of misschien wel houtwormen en ga zo maar door. Deze dieren kunnen zorgen voor een vermindering van de productiviteit van uw medewerkers, maar het kan ook een probleem vormen voor de veiligheid, en financiële gezondheid van een bedrijf. Wat nog belangrijker is, is de gezondheid van uw medewerkers en klanten.

Als u last heeft van ongedierte kan dat dan ook zorgen voor grote schade aan u, uw medewerkers, uw klanten, en aan het imago van uw bedrijf. Dit is dan ook precies de reden voor het schrijven van deze blog. Wij vinden namelijk dat bedrijven pro actief bezig zouden moeten zijn met ongediertebestrijding op de werkvloer. Alleen op deze manier weet u namelijk zeker dat de kans dat u ooit last zult krijgen van ongedierte zo klein mogelijk is én ook blijft.

Waarom ongediertebestrijding?

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom een bedrijf ongedierte bestrijding pro actief zou moeten aanpakken. Zoals we net al kort beschreven in de introductie is het allerbelangrijkste de gezondheid van uw medewerkers, van uw klanten en van uzelf. Er zijn namelijk een aantal dieren die ziektes kunnen verspreiden, waar mensen op de bedrijfsvloer last van kunnen krijgen en uiteindelijk zelfs ziek van kunnen worden. Dit heeft verminderde productiviteit, verloren werktijd of zelfs werknemersverzuim tot gevolg. Daarnaast kan het nog eens zorgen voor een slechte reputatie en verlies van klanten.

Gerelateerd nieuws  Meerwaarde van een massage pistool

Financiële schade

Bovendien kan ongedierte ook leiden tot grote financiële schade voor uw bedrijf. Een voorbeeld van de dieren die dit kunnen veroorzaken zijn muizen en ratten. Vaak komt het voor dat deze dieren de bekabeling van elektronische apparaten beschadigen. Dit kan tot gevolg hebben dat de (vaak dure) elektronische apparaten vervangen of gerepareerd moeten worden. Ook is het belangrijk om te waken voor eventuele claims van personeel of van klanten. Als werkgever bent u namelijk verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving.

Pro actief bestrijden

Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop u er voor kunt zorgen dat de kans dat u last krijgt van ongedierte zeer klein is. Zo kunt u bijvoorbeeld regelmatig inspecties uit laten voeren om ongedierte vroegtijdig te kunnen bestrijden en de bron van het probleem te ontdekken. Op deze manier kunt u voorkomen dat het probleem groter kan worden. Ook kunt u  gebruik maken van de diensten van professionele ongediertebestrijding. Als u uw bedrijf wilt laten groeien, klik dan hier voor onze nieuwste blog hierover.

Recent

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Jack & Jones: trendy en toegankelijke mode voor de moderne man

12/06/2024

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

08/06/2024

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

06/06/2024

Inspiratie voor je kerstpakket

04/06/2024

Meer in deze categorie

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

|
Blogging

Inspiratie voor je kerstpakket

|
Blogging

5 Tips om je eigen stijl te vinden

|
Blogging

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!