Je hebt een bedrijf opgestart. De belangrijkste klussen zijn geklaard: Je idee is uitgedacht, je hebt een goede bedrijfsnaam uitgekozen en je hebt de markt verkend. Je hebt de eerste succes ervaringen gehad, en nu is het tijd om je bedrijf te laten groeien. Hoe doe je dit? Om te beginnen heb je natuurlijk een startkapitaal nodig; dat spreekt voor zich. Ook is informatie verzamelen zeer belangrijk; wanneer je alle informatie en data goed ordent weet je precies wat je moet blijven doen en wat je moet aanpassen om je bedrijf te laten groeien. In dit artikel kun je in het kort lezen over welke marketingstrategieën er zijn die ervoor zorgen dat je bedrijf zal groeien.

Een startkapitaal

Zoals iedereen weet heb je een serieus bedrijf niet zomaar gestart met een paar tientjes. Over het algemeen geldt; hoe meer geld je hebt, hoe makkelijker je je bedrijf kunt laten groeien. Met meer geld kun je simpelweg meer investeren in handige tools die je bedrijf zullen laten groeien. Denk aan bedrijven die ervoor zorgen dat je website hoger terecht komt in google. Dit kost geld, maar levert uiteindelijk ook geld op. Wanneer je zelf een klein bedrag hebt staan op je spaarrekening kun je hulp zoeken bij zogenaamde business angels. Een business angel is een (oud) ondernemer die nieuwe bedrijven wilt helpen met de start-up fase. Naast het schenken van een geld bedrag helpt een business angel je vaak ook met het delen van ervaringen.

Een loyaliteitsprogramma

Via een Loyaliteitsprogramma kun je ervoor zorgen dat je marktaandeel en een winst van je bedrijf flink zullen groeien. Middels een loyaliteitsprogramma kun je een klant binden aan jouw bedrijf, en ervoor zorgen dat deze vaker geld wilt uitgeven aan jou bedrijf. Hoe een loyaliteitsprogramma precies werkt, en wat je hiervoor moet regelen is natuurlijk niet zo simpel als deze uitleg het doet lijken. Er zijn echter ontzettend veel bedrijven die je kunnen helpen met het starten van een effectief loyaliteitsprogramma.

Een marketingdashboard

Ook zijn er bedrijven die je kunt inhuren met het opzetten van een marketingdashboard. Op een Marketing dashboard wordt de belangrijkste informatie wat betreft marketing zichtbaar op een scherm. Op het scherm zie je allerlei metingen die je alle gemeten resultaten laten zien. Met deze resultaten kun je zien of je al je opgestelde doelstellingen hebt behaald. Je ziet welke je wel behaald hebt, welke niet, wat je moet blijven doen en wat je moet aanpassen.