Hoe houd je het beste inbrekers buiten de deur?

12/05/2021
|
147
nest hello deurbel installeren maastricht

Helaas zijn inbrekers een expert om ongezien en ongehoord je huis binnen te dringen. Niets geeft zo een onveilig gevoel als weten dat vreemden aan je spullen hebben gezeten en doorzocht. En nog erger natuurlijk, hebben meegenomen. Inbrekers kijken niet alleen of ze denken of iemand wel of niet thuis is, ze kijken ook naar welk huis gemakkelijk is om ongezien binnen te komen. Dus eigenlijk is het alleen maar zaak om je huis zo inbraakonvriendelijk te maken als mogelijk. Inbrekers nemen namelijk liever geen risico, dus als je voorzorgsmaatregelen hebt genomen is de kans groter dat ze op zoek gaan naar een ander huis. Maar hoe doe je dat precies?

Tips om je huis inbraak-proof te maken

Het is een misverstand dat inbrekers eerst een lange afstand afleggen alvorens ze ergens inbreken. De meeste inbraken worden namelijk gepleegd door mensen die de buurt goed kennen. Ze kennen de vluchtroutes en weten hoe ze zo snel mogelijk weg moeten komen. Inbrekers worden (uiteraard) niet graag gezien. Dus zorg er voor dat je huis ’s nachts goed verlicht is. Laat de buitenlamp(en) aan. Doe dit trouwens niet bij buitenlampen die niet zichtbaar zijn vanaf de straat. Dus is je achterdeur niet te zien vanaf de straat? Probeer het daar dan zo donker mogelijk te houden. Anders help je ze alleen maar meer.

Laat het lijken alsof je thuis bent

Met name als het ’s avonds donker is, is het gemakkelijk te zien of mensen thuis zijn of niet. Met name in vakantieperiodes en met de feestdagen zijn veel mensen niet thuis. En dat weten inbrekers natuurlijk ook. Dus zorg er voor dat je huis bewoond lijkt. Dit kan je doen door op vershcillende plekken de verlichting binnen aan te laten. Laat een (half)vol glas zichtbaar op tafel staan en de krant of een boel opengeslagen ernaast. Als je op vakantie bent, vraag familie of buren om regelmatig je post uit de brievenbus te halen. En zet nooit op social media dat je op vakantie bent. Ook inbrekers lezen deze berichten maar al te graag

Gerelateerd nieuws  Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

Een Nest hello deurbel installeren Maastricht

Een van de nieuwste en zeer goed werkende manieren om inbrekers op het spoor te komen is de Nest deurbel. Stel je woont in Maastricht en je hebt een Nest Hello deurbel ophangen. Een inbreker wil namelijk nog wel eens testen of iemand thuis is door op de bel te drukken. Zodra hij op je Nest Hello deurbel drukt, krijg je een melding op je telefoon. Ook schakelt de camera automatisch aan (of deze heb je altijd al aanstaan). Je ziet meteen wie er voor de deur staat via je telefoon en kan als dat nodig is ook met hem of haar communiceren. De inbreker weet zo dat jij het in de gaten hebt. Een Nest hello deurbel installeren Maastricht is zo gebeurt. Dit kan je zelf doen of een bedrijf inschakelen in Maastricht.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

|
Wonen

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

|
Wonen

Problemen met de buren over de erfgrens?

|
Wonen

Vocht plekken in de muur? Dit kan de oorzaak zijn

|
Wonen
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!