Voordat je op kunt voor je rijbewijs, zul je rijlessen moeten volgen bij een rijschool. Bij de een zullen dit er meer zijn dan bij de ander. Je neemt je rijexamen af bij het CBR, dat staat vast. De keuze voor een rijschool ligt geheel bij jou. Maar voor welke rijschool moet je nou gaan? Tegenwoordig zijn er, vooral in de grote steden, enorm veel rijscholen. Dus de keuze is reuze. Wij leggen jou uit waar je op moet letten bij de keuze voor een goede rijschool. Zo maken wij de keuze uit al die rijscholen een stukje gemakkelijker voor jou.

Slagingspercentage

Het allereerste waar je naar zou moeten kijken, is het slagingspercentage van de rijschool. Wanneer het slagingspercentage beneden de 50% ligt, kijk dan even verder naar de andere rijscholen. Hier kun je uit afleiden dat de leerlingen niet goed genoeg zijn voorbereid op het rijexamen. Dit kan ook komen, doordat de leerlingen niet genoeg rijlessen hebben gehad.

Dit percentage geeft niet altijd een juist beeld. De rijschool kan pas sinds korte tijd bestaan. Dan geeft het percentage een vertekend beeld. Kijk daarom ook nog even naar het aantal rijexamens die zijn afgelegd door de betreffende rijschool. Ook deze gegevens zijn in te zien bij het CBR

Hoe duur is een goede rijschool?

De kosten kunnen nogal variëren bij alle rijscholen. Volgens het CBR ligt de gemiddelde prijs van een rijles van een uur op €42 euro. Je kunt er dus van uit gaan dat de prijzen bij het grootste gedeelte van de rijscholen tussen de €30 en €50 zal liggen. De prijs zegt dus nog niet zoveel over de kwaliteit van de rijschool. Een hoge prijs, wilt dus niet direct zeggen dat de rijschool van hoge kwaliteit is.

Goede rijschool Den Bosch

Wanneer je op zoek bent naar een goede rijschool in Den Bosch, dan zul je eerst dus moeten letten op bovengenoemde tips. De stad Den Bosch is behoorlijk groot, dit zorgt ervoor dat je een ruime keuze hebt uit verschillende rijscholen. Dit maakt de zoektocht nog iets lastiger. Kijk daarom van tevoren goed op het internet naar recensies en het slagingspercentage. Ook is het aangeraden om een proefles te nemen bij verschillende rijscholen. Deze zijn vaak gratis, zo kun je een beetje een indruk krijgen van de instructeur. Het is van belang dat je je op je gemak voelt in de auto, naast een vreemd persoon. Een goede rijschool helpt ten slotte bij het behalen van je rijbewijs.