Verhuizen? Wat, met je rijbewijs?

23/09/2021
|
212
driving school veldhoven

Verhuizen is altijd een vreemde ervaring. Er komt veel bij kijken: een nieuwe taal, een nieuwe cultuur en …. een nieuw rijbewijs? Jazeker! Afhankelijk van waar je naar toe gaat, kan het zijn dat je een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Een andere optie is dat je jouw oude rijbewijs moet laten omzetten. We zetten hieronder de grote lijnen voor jou netjes op een rijtje!

driving school veldhoven

Van EU naar EU

Goed nieuws! Als je van een van de lidstaten binnen de EU verhuist naar een andere lidstaat, dan is je oude rijbewijs gewoon geldig. Dit hoort namelijk binnen het idee van vrij verkeer binnen de EU. De enige voorwaarde is dat je een geldig rijbewijs op zak hebt, dus een verlopen of geschorst rijbewijs geldt niet.

Kom je van ergens anders?

Als je van ergens anders vandaan komt, zal je iets meer stappen moeten doorlopen om een geldig rijbewijs te krijgen. Het is namelijk zo dat hier meer papierwerk aan te pas komt om je oude rijbewijs om te zetten in een geldig nieuw rijbewijs. Dit hangt echter af van land tot land, dus let goed op!

Gerelateerd nieuws  Tijd voor vrijheid

Wat als je nog geen rijbewijs hebt?

Als je nog geen rijbewijs hebt, dan moet je jezelf een aantal vragen stellen. Zo is het misschien wel de moeite waard om op je nieuwe plaats een rijbewijs te halen, als je er voor een langere tijd gevestigd bent. Dan moet je op zoek gaan naar een goede rijschool in de buurt. Als je de taal niet kent, kan je in Google altijd in het Engels typen, bijvoorbeeld driving school Veldhoven. Zo kom je altijd wel op een goede Engelssprekende rijschool terecht. Wanneer je voor een kortere tijd blijft, moet je nagaan of je effectief wel een rijbewijs nodig hebt. Dit is namelijk niet altijd het geval, bijvoorbeeld wanneer je in een stad met goed openbaar vervoer gaat wonen. Je moet hier over nadenken en zelf een kosten-baten- analyse maken.

Het belangrijkste bij dit alles is dat je altijd de correcte informatie opzoekt.

Geniet van de ervaring!

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe haal je je rijexamen in één keer?

|
Rijlessen

Wonen in Portugal: een investering in levenskwaliteit

|
Diensten, Verhuizen

Een verbouwing, dit moet er allemaal gebeuren!

|
Diensten, Verhuizen

Zonnepanelen Heerlen

|
Computers & Elektronica, Financieel
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!