Sommige mensen kijken op tegen het praktijkexamen. Tijdens dit examen moet jij de examinator laten zien dat jij beschikt over de rijvaardigheid. Dit doe je door een stukje te rijden. Je volgt de aanwijzingen van de examinator direct op. Hij of zij is overigens ook je navigator. Soms kan het ook zijn dat je ergens naar toe moet rijden waarbij het navigatiesysteem je begeleider is. Toch kijken veel mensen op tegen het examen. Ze zijn bang om te zakken. Speciaal voor die mensen brengen wij nu een aantal tips uit die je helpen om te slagen voor je rijbewijs.

Leer het navigatietoestel kennen

Zoals hierboven aangegeven kan het zijn dat je een stukje moet rijden aan de hand van een navigatietoestel. Het is dan ook verstandig om tijdens de rijlessen te oefenen met het rijden met een navigatietoestel. Geef dit ook aan bij de instructeur van je rijschool in den haag. Deze kan hier dan ook rekening mee houden en de rijlessen hieraan aanpassen.

Ga maximaal voor je TTT

Wanneer je vaak over de helft van het aantal rijlessen heen bent mag je op voor je TussenTijdseToets. Dit is een soort proefexamen waarin je leert hoe het examen in zijn werk gaat. Probeer tijdens de TTT ook doen alsof het een examen is zo ben je namelijk nog beter voorbereidt op het examen. Daarnaast is het belangrijk om voor de TTT goed te oefenen met de speciale verrichtingen. Deze worden namelijk getoetst tijdens de TTT. Als je voldoet aan het niveau dan kun je deze verrichten weg strepen bij je praktijkexamen. Deze hoef je namelijk niet meer te doen. Dit geldt overigens ook voor de controle van de onderdelen van de auto onder de motorkap. Scheelt je weer een hoop stress en tijd. Dus geeft dit ook aan bij je rijschool in Den Haag.

Foutloos rijden kan niet

Het zou heel erg knap zijn dat je tijdens het praktijkexamen foutloos rijdt. Foutloos rijden is echt een utopie. Het is gewoon bijna onmogelijk. Wanneer je een fout maakt is dit niet erg. Probeer dit wel geen grote fout te laten zijn. Dit kan er voorzorgen dat je wel zakt. Een aantal kleine foutjes is niet zo erg. Ze weten bij het CBR ook wel dat het anders onmogelijk wordt om je rijbewijs te halen. Maak hier dus geen zorgen om.