Hoe ziet een werkdag van een makelaar eruit?

05/02/2021
|
287
makelaardij maastricht

Een makelaar is de persoon die tussen 2 partijen in staat bij de aankoop, verkoop of het verhuur van een woning of appartement. Je hebt verschillende makelaren voor verschillende sectoren. Wanneer er bijvoorbeeld een boerderij of een monument verkocht moet worden komen deze ‘andere’ makelaren in het spel. Ben jij op zoek naar een koopwoning, dan speelt de makelaar de rol van aankoopmakelaar. Ga jij jouw huidige woning verkopen, dan kruipt deze in de rol van verkoopmakelaar. Het is dus een vrij veelzijdig beroep, aangezien je als makelaar echt niet alleen bezig bent met het verkopen en aankopen van woningen, integendeel. Als jij nog op zoek bent naar een makelaar in de omgeving van Maastricht, dan kun je het beste even Googelen op ‘makelaardij maastricht’.

Behalve dat ze de hele dag huizen aan het ver- of aankopen zijn, doet een makelaar nog meer. Zo kan deze in opdracht van een client analyses opstellen of onroerend goed beheren. Het kan best zo zijn dat ze een halve dag op kantoor zitten. Veel makelaren die vallen onder de makelaardij maastricht zijn ook nog taxateur. Dit geld trouwens ook voor andere regio’s in het land. Een taxateur is iemand die de waarde van onroerend goed bepaald. Zij zijn echte specialisten op dit gebied. Deze waarde wordt aan de hand van een aantal zaken bepaald. Denk hierbij aan het bouwjaar van de woning, de staat, de ligging en nog veel meer. Waarom de waarde belangrijk is? Onder andere voor de fiscus, de hypotheek maar ook zeker voor bepaalde verzekeringen.

Gerelateerd nieuws  Leren coderen in de ICT-sector

De werkplek

Een makelaar die behoort tot de makelaardij in maastricht kan verschillende werkplekken hebben. Meestal werk je als net afgestuurde makelaar eerst voor een makelaarskantoor, voor een baas dus. Vaak zie je dat de mensen die daar werken en ervaring op hebben gedaan besluiten voor zichzelf te beginnen en een eigen kantoor op te richten. Je ziet dan dat ze werken op dat kantoor en zelfs personeel aannemen, maar soms werken ze ook volledig zelfstandig vanuit huis.

Recent

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Jack & Jones: trendy en toegankelijke mode voor de moderne man

12/06/2024

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

08/06/2024

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

06/06/2024

Inspiratie voor je kerstpakket

04/06/2024

Meer in deze categorie

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

|
Blogging

Inspiratie voor je kerstpakket

|
Blogging

5 Tips om je eigen stijl te vinden

|
Blogging

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!