Zwart sanitair schoon houden met een waterontharder

12/02/2021
|
227
waterontkalker

Iedereen heeft het al voorbij zien komen: zwart sanitair in badkamer of keuken. Een zwarte douche set, zwarte kranen, zwart toilet met bijbehorende accessoires als een zwarte wc-borstel en rolhouder. RVS- en chroom lijkt vrijwel volledig te verdwijnen als favoriete kleur voor sanitair. En dat is wel begrijpelijk als je ziet hoe prachtig de kleur zwart staat in elke badkamer of keuken. Het nadeel dat de kleur zwart met zich meebrengt is dat kalkaanslag extra snel zichtbaar wordt, wat je natuurlijk niet wilt. Maar hier is een oplossing voor! Een waterontharder is de redder in nood.

Dé trend in badkamer en keuken

De afgelopen jaren was er één grote verandering in de interieurwereld: zwart sanitair. Je kunt er niet meer omheen. Zwart geeft een badkamer of keuken direct een luxe uitstraling. De kleur geeft een stoer, maar toch ook chique gevoel. Zwart is het nieuwe wit. Het is ontzettend makkelijk om met andere materialen en kleuren te combineren, want het pas vrijwel overal bij. Ook belangrijk is dat een heerlijk warme douche na een lange dag een plek van rust en luxe moet zijn.

Schoonmaakadvies voor zwarte kranen

De zwarte kleur is het helaas niet onderhoudsvrij. Een van de nadelen die het met zich meebrengt is dat kalkaanslag ontzettend goed en snel zichtbaar is. Ook is het materiaal niet krasbestendig waardoor je enkel gebruik kunt maken van zacht schoonmaakmiddel. Kalkaanslag eraf proberen te schuren is dus zeker geen optie. Ook middelen als azijnzuur, zoutzuur of chloor kunnen beter vermeden worden omdat deze te agressief zijn. Wil je dus voorgoed afrekenen met kalkaanslag, overweeg dan een waterontharder.

Gerelateerd nieuws  Zorg jij goed voor jezelf met sporten?

Makkelijk en snel onderhoud met een waterontharder

Dankzij een waterontharder heb je geen aanslag meer op je sanitair. Daarnaast heb je minder shampoo nodig tijdens het douche, omdat het water veel zachter is. Door de aansluiting op de gehele watertoevoer in huis gaat ook je apparatuur veel langer mee. Denk hierbij aan je vaatwasser, wasmachine en het koffiezetapparaat. Een waterontharder betekent echter niet dat je nooit meer je keuken of badkamer hoeft te poetsen, gebruik voor de wekelijkse poetsronde reinigingsmiddelen als groene zeep met een zacht doekje. Dat zorgt niet alleen voor een frisse geur, maar het is ook nog eens goed voor het milieu.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

5 Tips om je eigen stijl te vinden

|
Blogging

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten

De opkomst van online reviews

|
Blogging, Algemeen

Kleurrijk plannen werkt efficiënt

|
Blogging
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!