Wil jij weten in welke cryptomunten je dit jaar nog moet investeren? En waar je crypto het beste kunt bewaren? Wij leggen het je uit.

Wat is cryptocurrency?

We hebben allemaal inmiddels wel van de term Bitcoin gehoord, maar waar hebben we het dan precies over. Cryptocurrencies zijn digitale betaalmiddelen. Ze worden online opgeslagen door een gedecentraliseerd netwerk van computers. Cryptocurrencies draaien via blockchain technologie. Crypto wordt ook wel het geld van de toekomst genoemd. De grootste voordelen van crypto zijn: gedecentraliseerd, maar wel gereguleerd, snelle wereldwijde transacties, internationaal karakter en geen minimaal bedrag.

Populairste cryptomunten

Bitcoin is zonder twijfel de grootst uitgegroeide cryptomunt ter wereld. Veel bedrijven en handelaren accepteren Bitcoin al als betaalmiddel. Bij Microsoft en de Burger Kind wordt de Bitcoin geaccepteerd als geldig betaaldmiddel. Bitcoin heeft als missie om in betalingssystemen de controle van centrale organisaties, zoals banken en overheden weg te nemen. Andere cryptomunten die zeker de moeite waard zijn om in te investeren zijn Ethereum, Cardano, Binance Coin, Polkadot, Chainlink, Litecoin en XRP (Ripple). Je vraagt je nu waarschijnlijk af welke crypto’s je moet kopen om een hoog rendement te behalen. Het is niet goed te bepalen wat de beste cryptomunten zijn om te kopen en op welk moment je dit moment doen. Timing bij het beleggen van crypto is erg belangrijk. Je verdient geld met investeren in cryptocurrency door crypto in te kopen voor een lage prijs en weer te verkopen voor een hoge prijs.

In welke cryptomunten moet je investeren?

Cryptomunten veilig opslaan

Als je investeert in cryptomunten wil je deze natuurlijk veilig kunnen opslaan. Cryptomunten kun je opslaan in zogenaamde wallets, waaronder de hardware wallet. Het is belangrijk om hardware wallets vergelijken, ze zijn de veiligste vorm van alle wallets. Voordat je hardware wallets vergelijken gaat, is het handig om te weten wat het nu precies is. Een hardware wallet is als het ware een fysiek apparaatje waar je verschillende blockchains op kunt zetten. Belangrijk is dat het niet gaat om de cryptocurrency zelf, maar om een blockchain. Een hardware wallet bewaard de personijke sleutel die jij nodig hebt om toegang te krijgen tot de blockchain. Er bestaan verschillende wallets. Voordat je tot kopen overgaat, moet je hardware wallets vergelijken.