Een die sommige mensen wel eens aan zichzelf stellen is: welke hobby past er nu bij mij? Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig. Een advies geven om het antwoord op deze vraag voor jezelf te vinden wel. Het advies wat wij je geven is gewoon eens wat te proberen. Door verschillende mogelijke hobby’s eens uit te proberen kun je erachter komen of het bij jou past. Want of je nu sportief bent aangelegd of misschien een echte boekenwurm bent. Het betekent niet dat je het ander meteen kunt uitsluiten. Dus laat het gewoon op je afkomen en bekijk het dan per hobby apart.

Het lezen van boeken kan ook

Om je een beetje te helpen hebben wij alvast gekeken naar een aantal mogelijke hobby’s. Om te beginnen kun je er dus voor gaan kiezen om een boek te lezen. Er zijn vele verschillende boeken. De boeken zijn beschikbaar in verschillende genres. Natuurlijk kan er ook nog een onderscheid gemaakt worden in non-fictie, fictie en de diktes van de boeken. We raden je als je begint met lezen om niet meteen die dikke pil te nemen. Dit kan te moeilijk zijn en daarnaast kan dit je leesplezier verminderen. Wanneer je namelijk een boek hebt uitgelezen geeft dit een bepaald euforisch gevoel. Dus als je wilt beginnen met het lezen van boeken, begin dan eenvoudig.

Een vorm van expressie als nieuwe hobby

Naast het lezen van boeken kun je ook kiezen voor diamond painting. Diamond painting is een vorm van expressie waarbij je kleine gekleurde steentjes via een bepaald patroon neerlegt. Met diamond painting kun je de mooiste creaties maken. Zo kun je bijvoorbeeld schilderijen namaken of bijvoorbeeld afbeeldingen met dieren. Het is een opgave waarvoor je wel even moet gaan zitten. Diamond painting is namelijk iets waarvoor je heel secuur moet zijn. Wanneer je begint met deze nieuwe hobby dan is het ook weer belangrijk om de lat niet te hoog te leggen. Dit kan er namelijk voorzorgen dat je plezier wordt omgezet in frustratie. Dat is iets wat erg zonde zou zijn. Het fijne van de hobby is dat je je eindresultaat zelf tentoon kan stellen in je eigen huis. Het is een ideale bezigheid tijdens deze coronapandemie.