De grote hoeveelheid marketing tijdens het WK voetbal 2022

22/11/2022
|
272
WK

Marketing en voetbal. Het zijn twee woorden die de laatste jaren steeds meer naar elkaar toe zijn gegroeid. Gemiddeld kijken alleen al in Nederland drie miljoen mensen naar het Wereldkampioenschap in Qatar. Voor veel bedrijven is een goede marketing strategie dus heel belangrijk de aankomende periode. Er zijn namelijk ook veel voetballiefhebbers die expres een bepaald merk kopen, puur omdat ze het wereldkampioenschap sponsoren. Het is dus absoluut geen weggegooid geld.

Welke branche sponsort het meeste?

De gehele marketing bij het WK in Qatar is anders dan de afgelopen jaren. Om te beginnen heeft Qatar het Wereldkampioenschap niet gekregen doordat ze zo’n geweldig voetballand zijn, maar omdat ze het simpelweg gekocht hebben om daarmee het land in een goed daglicht te zetten. Hierdoor zie je ook dat binnen de totale marketing hiervan 13 procent uit de toerisme branche komt. Tijdens het WK in Rusland was dat 8 procent. Verder blijven alcoholische dranken het grootste binnen de marketing. Ondanks dat de fans het niet mogen drinken. Budweiser is hierbij de hoofdsponsor, en die nemen 16 procent van het totaal in. Verder doen ook sportmerken goed mee, namelijk met 12 procent. Kijkend naar de vorige wereldkampioenschappen is dat wel minder.

WK

Multitasking tijdens het voetbal kijken

Daarnaast spelen bedrijven nog op meer manieren in. Zo zijn er veel voetballiefhebbers die tijdens de wedstrijd iets anders aan het doen zijn. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de voetbalkijkers regelmatig eten besteld tijdens het kijken. Een bedrijf als thuisbezorgd zou hier dan op in kunnen spelen. Het is namelijk 10 procent meer dan bij de gemiddelde televisie kijker. Daarnaast checken ook 68 procent van de voetbalkijkers hun mail tijdens de wedstrijd. Ook blijft er een groep van ongeveer 40 procent die op gok websites zitten. Hierop wordt overigens de laatste jaren al ontzettend veel gesponsord.

Gerelateerd nieuws  Animatiefilmpje

Directe link

Hieruit kan de conclusie getrokken worden dat steeds meer mensen tijdens het kijken van voetbal zich ook bezig houden met de aanwezige marketing. Op het moment dat je heel vaak Coca-Cola in beeld ziet staan, dan is de kans ontzettend groot dat je bij de bezorgde maaltijd een Coca-Cola besteld hebt. Daarnaast consumeren steeds meer mensen de content buiten de lineair televisie. Hierop spelen steeds meer merken in. Ondanks dat veel bedrijven – terecht – niet aanwezig zijn tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar, zullen veel fans genieten van het toernooi. En daarbij kijken naar de gigantische hoeveelheid aan verschillende soorten marketing. Zoals ook recruitment marketing.

Genoten van deze blog? Lees dan zeker ook onze blog over de populairste sporten ter wereld.

Recent

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Jack & Jones: trendy en toegankelijke mode voor de moderne man

12/06/2024

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

08/06/2024

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

06/06/2024

Inspiratie voor je kerstpakket

04/06/2024

Meer in deze categorie

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

|
Blogging

Inspiratie voor je kerstpakket

|
Blogging

Geniet volop van de lente zon

|
Algemeen, Ontspanning

5 Tips om je eigen stijl te vinden

|
Blogging
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!