De populairste sporten ter wereld

20/03/2023
|
310
poppers

Of je nou wilt ontspannen door middel van muziek luisteren, poppers gebruiken of sporten, ontspannen hebben we allemaal nodig. In deze blog gaan we kijken naar de meest populaire sporten ter wereld, wie weet vind je hier zelf ook wel iets tussen. Sporten wordt immers door veel mensen als hobby gedaan.

Voetbal

Je kon het waarschijnlijk al raden, maar voetbal is op dit moment de populairste sport ter wereld. De sport wordt in bijna ieder land ter wereld gespeeld en heeft, naar schatting, ongeveer 3,5 miljard fans wereldwijd. Alleen in Nederland keken er al 4,4 miljoen mensen live naar de meest recente WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk. Voetbal is een relatief blessuregevoelige sport vanwege het fysieke contact en de noppen die onder de schoenen van de spelers zitten. Het is dan ook, vooral bij voetbal, van belang om goed voor jezelf te zorgen tijdens het spelen van deze sport.

Cricket

Een verassende nummer 2 is cricket. In ons land is het geen razend populaire sport, maar wereldwijd is cricket toch écht een begrip. Het wordt met name gespeeld in landen zoals India, Australië, Pakistan en Engeland is daar zeer populair. Naar schatting heeft cricket ongeveer 2,5 miljard fans verspreid over de wereld en het is een van de oudste sporten die er bestaat. Wedstrijden kunnen, vooral op professioneel niveau, soms wel letterlijk dagenlang duren en het is dus soms niet zo interessant om live te volgen. Hiervoor is er de T20 editie bedacht, een flitsendere, kortdurende vorm van cricket. Hierbij duurt een wedstrijd gemiddeld een paar uur en daarmee is het een stuk interessanter voor de fans.

Ijshockey

De volgende sport die we zullen noemen is ijshockey. Deze sport is met name populair in plaatsen als Canada, de Verenigde Staten en Oost-Europa. Wereldwijd heeft het ongeveer 2,2 miljard fans en daarmee is het een van de grootste sporten ter wereld. Het is verder ook een historische sport, omdat het ontstaan is rond 600 voor Christus.

Gerelateerd nieuws  Gezonde en lekkere tussendoortjes

Tennis

De volgende sport die we bespreken is tennis. Ook tennis is een wereldwijd bekende sport, maar het loopt toch iets achter op de andere genoemden in deze blog. Tennis heeft recentelijk de 1 miljard fans bereikt en is daarmee een wereldwijd bekende sport, maar toch een stuk minder groot dan de andere sporten in dit rijtje. Het wordt echter wel massaal gevolgd op televisie door de fans en kent een aantal grote toernooien. Tennis is een welvarende sport waardoor de tennissers vaak tot de best betaalde sporters ter wereld horen. Het winnen van een tenniswedstrijd, net als iedere sportwedstrijd die veel actie in een korte periode heeft, staat bekend als een heel euforisch en ontspannen gevoel, bijna vergelijkbaar met het gebruik van poppers.

Volleybal

De eerste sport uit dit lijstje die onder de miljard fans komt is volleybal. Deze sport heeft ongeveer 900 miljoen fans en is erg gemakkelijk te spelen. Er is immers alleen maar een bal en net voor nodig en dit draagt bij aan de populariteit van de sport. Het is pas vrij recent geïntroduceerd als populaire sport. Dit gebeurde in 1964 op de Olympische Spelen. Sinds 1996 wordt er op de Olympische Spelen ook beachvolleybal gespeeld.

Tafeltennis

De laatste sport die in deze blog besproken zal worden is tafeltennis. De sport is wereldwijd niet razend populair, maar omdat het met name in China gespeeld wordt heeft het toch erg veel fans, ongeveer 850 miljoen. De Chinese tafeltennisspelers domineren de Olympische Spelen dan ook al jaren, met af en toe een uitzonderlijke winnaar zoals de Zweed Waldner in 1992.

Recent

Waar koop je de benodigdheden voor een voetbal teamweekend?

02/07/2024

Hier zijn de huizenprijzen het duurst

28/06/2024

Wat te doen bij dakschade?

20/06/2024

Tips voor een Italiaans interieur

17/06/2024

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Meer in deze categorie

Waar koop je de benodigdheden voor een voetbal teamweekend?

|
Hobby

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

|
Gezondheid

Geniet volop van de lente zon

|
Algemeen, Ontspanning

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!