Je bijstand wordt zomaar beëindigd

30/12/2021
|
138
Bijstand

Je hebt er geen rekening mee gehouden toen je opeens weer meer ging verdienen, wit, dat je bijstand kon beëindigen. Je hebt nu waarschijnlijk genoeg geld om zelf van te leven. Wat een mogelijkheid is, is dat je de verplichtingen die bij een bijstand horen niet nakomt. Je hebt zo bijvoorbeeld een inlichtingenplicht. Als jij opeens weer wit werkt en dit niet doorgeeft, heeft dat met de inlichtingenplicht te maken. Deze is namelijk van invloed op je uitkering. Er zijn nog meer gevallen waarbij je uitkering kan worden beëindigd. Die bespreken we in dit artikel.

 

Inkomen

De net genoemde reden waarom de bijstand beëindigd kan worden is dus inkomen. Dat kan in meerdere situaties voorkomen. Zo heb je werk om van te leven, ga je samenwonen met iemand die genoeg inkomen heeft of krijg je een erfenis. Het kan ook zo zijn dat je recht hebt op een andere uitkering, je studiefinanciering hebt of dat je recht hebt op een volledig AOW pensioen van de sociale verzekeringsbank.

 

Verhuizen

Ook verhuizen kan een oorzaak zijn waarom de bijstand plotseling beëindigd wordt. Zeker wanneer je naar een andere gemeente verhuist, is dit het geval. In deze gemeente moet je namelijk opnieuw bijstand aanvragen. De betreffende gemeente kijkt dan waar jij recht op hebt en geeft jou dat bedrag dan iedere maand. Als je naar het buitenland verhuist geldt dit ook. Let op, want ook wanneer je te lang naar het buitenland gaat wordt je bijstand beëindigd.

Gerelateerd nieuws  Het valt niet mee om een nieuwe baan te vinden

 

Fraude

Wanneer je ernstige fraude pleegt dan kan het zo zijn dat je bijstand wordt beëindigd. Onder fraude wordt de inlichtingenplicht verstaan, zoals we die eerder al benoemde. Ook kan het zijn dat je andere afspraken of verplichtingen met de gemeente niet nakomt. Wanneer je fraude pleegt krijg je altijd een boete. Deze boete kan oplopen tot 100 procent van het bedrag van je bijstand.

 

Gedetineerd

Ook wanneer je gedetineerd bent wordt je bijstand beëindigd. Je moet je straf uitzitten in de gevangenis en daarna kan er eventueel opnieuw gekeken worden waar je recht op hebt. Zolang je in de gevangenis zit krijg je geen bijstand.

Bijstand

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Alternatieven voor het ov in Den Haag

|
Diensten

Bedrijfsidentiteit: de basis voor succes

|
Diensten

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!