Je huisdier laten chippen en registreren

06/03/2021
|
73
Dierenarts Helmond

Elke hond in Nederland die geboren is ná 1 april 2013 moet gechipt en geregistreerd zijn bij een databank. Je bent zelf verantwoordelijk voor het chippen van je hond. De meeste mensen kiezen ervoor om hun hond te laten chippen bij de dierenarts. Dit is handig, want de dierenarts kan direct de registratie op orde brengen. Op deze manier is alles in één keer geregeld. Als je dier wegloopt en teruggevonden wordt, kan de hond geïdentificeerd worden met dit unieke nummer. Huisdieren als katten en konijnen hoeven niet gechipt te worden, hier zijn in Nederland geen verplichtingen voor. Het mag echter wel gewoon.

 

Je kat laten chippen bij dierenarts Helmond

Stel je voor dat je kat wordt aangereden en door iemand naar de dierenarts wordt gebracht voor medische hulp. De dierenarts kan jou dan bereiken door het scannen van de chip. De chip moet hiervoor natuurlijk wel up-to-date zijn. Sterker nog, als de chip niet goed geregistreerd is kan de dierenarts niet van start gaan met de behandeling. Als eigenaar moet je eerst toestemming geven.

 

Een puppy kopen

Ben je van plan een nieuwe huisgenoot aan te schaffen? Check dan altijd de chip en de registratie. Als deze niet in orde is dan is dit de fout van de verkoper en kan er zelfs sprake zijn van illegale hondenhandel en heb je te maken met broodfokkers. Ook als je de vader of moeder van de pup niet mag zien, moeten we alarmbellen gaan ringen. Het wordt afgeraden zo’n pup in huis te halen, door onwetendheid van de fokkers zou de hond gezondheidsrisico’s kunnen hebben. Ben je in bezit van een gezonde pup afkomstig van een goede fokker, dan moet je de pup op naam laten registeren binnen 14 dagen. Dierenarts Helmond kan je helpen bij het chippen van je pup.

Gerelateerd nieuws  Webdevelopment in Hasselt vinden?

 

Misschien handig om te weten

  • Dierenarts Helmond kan altijd de chip controleren en als het nodig is ook aanpassen
  • De gegevens die op de chip moeten staan zijn jouw naam, adres en woonplaats. Het wordt aangeraden hier ook een telefoonnummer aan te koppelen
  • Als de hond een andere eigenaar krijgt, moet de hond op een andere naam worden gezet. De vorige eigenaar is verantwoordelijk voor het afmelden.

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten

Waarom een imago onderzoek?

|
Diensten
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!