De woningmarkt is op dit moment oververhit. Uit een recent onderzoek van RTL-nieuws is gebleken dat er bij 7 op 10 woningen wordt overboden op de vraagprijs. Dit betekent dat een woning die te koop staat voor 350.000 euro wordt verkocht voor 400.000 euro. Dat is natuurlijk veel geld. Dat is ook meteen het probleem. De vraag koopwoningen is enorm. Deze vraag blijft ook nog steeds groeien. Dit komt omdat er te weinig koopwoningen zijn. Hierdoor moeten mensen die een woning zouden willen kopen van 400.000 euro gaan kijken bij woningen van 300.000 en 350.000 euro. Dit zorgt ervoor dat de mensen die een woning willen kopen voor 300.000 euro veel meer concurrentie hebben van andere kopers. Daarnaast zien we ook dat beleggers ondanks een wetsverandering ook nog steeds huizen opkopen. Deze huizen worden dan omgetoverd tot huurhuizen. Voor starters is het al helemaal moeilijk op de woningmarkt op dit moment. Zij worden namelijk constant overboden en kunnen dus zo geen eigen huis kopen.

Ga voor een groter huurhuis

Voor deze mensen geldt dat zij langer in hun huurhuis of bij hun ouders moeten blijven wonen. Wat wel een mogelijkheid is om te verhuizen naar een groter huurhuis. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan kijken naar huurwoningen in bergen op zoom. Het voordeel van deze regio is namelijk dat je in zomer lekker aan zee zit. Daarnaast ben je zo in Antwerpen vanuit Bergen op Zoom. Grote steden zoals Breda en Rotterdam liggen ook in de buurt. Wanneer je in Bergen op Zoom woont, woon je dus eigenlijk best centraal.

Een tijdelijke oplossing

Wanneer een van huurwoningen in Bergen op Zoom je aanspreekt dan heb je tenminste een nieuw groter huis. In dit huis kun je dan blijven wonen tot dat de tijden verbeteren. Uiteindelijk zal het beeld op de woningmarkt verbeteren. De Nederlandse overheid is namelijk van plan veel nieuwe woningen te bouwen om zo de woningnood te lijf te gaan. Dit is ook echt belangrijk. Het kan namelijk niet zo zijn dat niemand meer een huis kan kopen dadelijk. Mensen die hun huis verkopen moeten ook vaak aan de andere kant weer een huis kopen. Zij schieten er dus ook niets mee op.