Passagiers en gordels in auto’s en campers op vakantie

30/06/2021
|
176
kinderzitjes regels

Omdat de corona-crisis grotendeels opgelost lijkt te zijn door middel van de vaccinaties is het handig om sommige regels m.b.t het vervoer nog eens na te lezen. Mensen gaan tenslotte massaal weer op vakantie, of die nu in het binnen- of buitenland is. Dat je een gordel moet dragen is waarschijnlijk voor iedereen wel logisch. Hoe zit het echter met zitplaatsen en gordels in campers?

Wat mag je met je autorijbewijs B?

Met een autorijbewijs B mag je sowieso maximaal 8 personen vervoeren, exclusief jezelf. Dit kan in elk voertuig waar genoeg aangewezen zitplaatsen (en dus ook gordels) aanwezig zijn. Je kunt je rijbewijs B bij elke rijschool halen, zoals driving school Heerlen. Voor een camper geldt hetzelfde als voor een auto plus aanhanger. Is het voertuig plus lading minder dan 3500 kilogram, dan mag je het besturen. Is het meer dan 3500 kilogram? Dan heb je rijbewijs C of C1 nodig.

Kinderzitjes

En hoe zat het ook alweer met kinderzitjes? En dan voornamelijk kinderzitjes en airbags? Een driving school Heerlen mag je dan misschien helpen om je rijbewijs te halen, je leert er niets over kinderzitjes.  Allereerst moeten kinderen kleiner dan 1,35m in een goedgekeurd systeem zitten. Deze goedkeuring herken je aan zogenaamde ECE labels. Een kinderzitje telt ook als een zitplaats die één van de andere zitplaatsen vervangt, en niet als extra plaats bovenop de al aangewezen plaatsen. Het maximum aantal toegestane personen in het betreffende voertuig (te vinden op de kentekenplaat) blijft dus hetzelfde.

Gerelateerd nieuws  Tijd voor vrijheid

heerlen driving school

Uitzonderingen bij kinderzitjes

Een uitzondering bij kinderzitjes is dat kinderen van 3 jaar en ouder toch de gordel mogen gebruiken, maar alleen als er al twee kinderbeveiligingssystemen zijn aangebracht op de achterbank en er voor de derde geen plaats is. Ook mogen kinderen van 3 jaar en ouder eventueel de gordel gebruiken als er niet verwacht kan worden dat de vervoerder een kinderzitje heeft. Denk hierbij aan een familielid die een kind een dag opvangt of vervoerd. Hierbij moet wel ook rekening gehouden met een afstand van maximaal 50 kilometer. Dit is voor een vakantie dus vaak niet genoeg.

Kinderzitjes en airbags

Kinderzitjes en airbags zijn populaire theorie vragen m.b.t het theorie-examen rijbewijs B. Hiervoor kun je navraag doen bij je driving school Heerlen. Zij zullen je dan meer informatie over kinderzitjes geven die je kan gebruiken bij het maken van theorie-examen. Is het kinderbeveiligingssysteem naar achteren gericht, dan mag op deze plaats geen airbag aanwezig zijn. Kinderen tot 12 jaar kun je beter sowieso niet bij een airbag zetten, en zo wel, zet de airbag dan uit. Kan dit niet? Zet dan de stoel zo ver mogelijk naar achteren.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe haal je je rijexamen in één keer?

|
Rijlessen

Durf te dromen.

|
Diensten, Rijlessen

Hoe kies ik een goede rijschool?

|
Rijlessen

Verhuizen? Wat, met je rijbewijs?

|
Rijlessen, Verhuizen
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!