Snel op weg naar je rijbewijs met driving school Sittard

30/06/2021
|
172
driving school sittard

Wil je beginnen aan het halen van je rijbewijs? Vanaf 16,5 jaar mag je al rijlessen nemen bij een rijschool. De vraag is dan nog wel: welke rijschool past er het beste bij jou? Maak jezelf de keus niet moeilijk en ga voor driving school sittard! Hiermee ben je het snelst op weg naar je rijbewijs! Als je het eerst wilt uitproberen, kan je altijd een gratis proefles aanvragen, zodat jij een goede indruk kan krijgen van wat je te wachten staat.

Rijlessen bij driving school sittard

Dus je hebt je ingeschreven bij de rijschool, maar hoe zien de rijlessen die je krijgt er nu precies uit? Allereerst begin je jouw traject met het onder controle krijgen van de auto. Hierbij hoort het sturen, het schakelen en de bediening van de juiste voetpedalen. Of je leert schakelen met een handgeschakelde auto of met een automaat, hangt af van de rijschool waar je bij lest. Zo kan je bij driving school sittard zowel lessen met een handgeschakelde auto als een automaat. Zodra je de besturing van de auto onder de knie hebt, ga je over tot het letten op het verkeer.

Rond deze tijd zal je dan ook het theoretische examen van het CBR moeten doen, waarover later meer. Ook zal je aandacht moeten schenken aan het gebruik van de spiegels binnen en buiten de auto, zodat je bijvoorbeeld links of rechts af kan slaan en van rijbaan kan wisselen. Dit laatste zal je goed moeten oefenen voor als je de snelweg op gaat tijdens de lessen. Als laatste zal je enkele bijzondere verrichtingen gaan oefenen. Hierbij kan je denken aan parkeren, draaien op de weg en achteruit rijden.

Gerelateerd nieuws  Hoe haal je je rijexamen in één keer?

De examens van het CBR

Tijdens je rijlestraject moet je twee examens doen: het theorie- en praktijkexamen. Het theorie-examen zal je, zoals al is gezegd, als eerste doen. Hierbij leer je verschillende feiten over het verkeer, zoals de betekenis van verschillende verkeersborden en maximaal toegestane snelheden voor bepaalde wegen.

Daarnaast zal je ook in verschillende situaties de toepasselijke acties aan moeten geven, zoals bij kruispunten of bij gevaarlijke situaties. Uiteindelijk zal je op gaan voor je praktijkexamen. Dit is waar je laat zien wat je allemaal geleerd hebt tijdens de rijlessen. Als je deze ook hebt gehaald, kan je eindelijk je rijbewijs halen en zelfstandig rijden.

 

 

driving school sittard

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe haal je je rijexamen in één keer?

|
Rijlessen

Durf te dromen.

|
Diensten, Rijlessen

Hoe kies ik een goede rijschool?

|
Rijlessen

Verhuizen? Wat, met je rijbewijs?

|
Rijlessen, Verhuizen
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!