Soorten fotografie

20/03/2021
|
201
school fotograaf

Er draait tegenwoordig heel veel om foto- en videografie. We maken foto's of video's bij alles wat we doen en onze socialmediakanalen worden ermee overspoeld. Het is voor veel mensen de standaard geworden en dat is niet zo gek, want we hebben altijd een foto en videocamera op zak. Maar weet je nu echt hoe een foto gemaakt wordt?

We zeggen meestal op een eenvoudige manier dat we foto's maken, maar we kunnen alleen foto's maken met behulp van licht en straling. Bij fotografie leggen een moment in de tijd vast en creëren zo afbeeldingen. Onze herinneringen vervagen helaas in loop van de tijd, maar met behulp van foto’s en video’s kunnen we herinneringen terug bekijken en ze opnieuw beleven. Fotografie is tegenwoordig zo uiteenlopen en er zijn zoveel verschillende mogelijkheden met fotografie. Zo is er een school fotograaf en reclame en mode fotografen. In deze blog worden deze verschillende fotografen verder toegelicht.

De school fotograaf

Iedereen kent de schoolfoto’s nog wel. Een keer per jaar komt de schoolfotograaf langs om foto's te maken van basisschoolleerlingen en middelbare scholieren. Foto's van de school fotograaf kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in het schoolsysteem, schoolpasjes en voor de klassenfoto. Een klassenfoto is een blijvende herinnering aan de schooltijd voor de leerlingen. Een school fotograaf komt één keer per jaar langs, zodat er jaarlijks foto’s van de  leerlingen gemaakt worden

Reclamefotografie

Zoals de naam het al zegt gaat het bij reclamefotografie om foto’s die gemaakt worden van producten of diensten die gebruikt worden voor reclames. Dit foto’s worden vaak in scene gezet en zorgvuldig gepland. Bij deze reclamefoto’s worden vaker mensen gebruikt die het product of de dienst gebruiken. Hier zit soms een heel professioneel team achter en soms is dit een enkele fotograaf. Deze foto’s worden dan vaker gebruikt in advertentiecampagnes folders en op websites. Het doel van dit soort fotografie is om producten of diensten te verkopen.

Gerelateerd nieuws  Digitalisering bij organisaties

Modefotografie

Modefotografie is een vrij breed concept omdat het allerlei subcategorieën omvat, maar in wezen is het maar één ding: kledingaccessoires of kleding. Dit kan op verschillende manieren gefotografeerd worden. Je kan op straat, studio of in een winkel foto’s maken. In de modefotografie heb je ook verschillende subcategorieën

  • Modelfotografie: Bij modelfotografie maak je gebruik van een persoon of dier, die als model dienen. Als model poseer je in kleding, accessoires of lingerie
  • Editorial: Bij editorial worden een reeks foto’s gemaakt van verschillende stijlen van een ontwerper gebruikt. Deze foto’s worden dan gebruikt in een tijdschrift. Bij deze subcategorie wordt vaak een team aan visagisten, ervaren modellen en stylisten gebruikt en wordt vaak vrij creatief ingezet.
  • Catalogus fotografie: Dit is een vorm van modelfotografie die gebruikt wordt om kleding meteen te verkopen en deze foto’s worden gebruikt op een webshop.

Recent

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Jack & Jones: trendy en toegankelijke mode voor de moderne man

12/06/2024

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

08/06/2024

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

06/06/2024

Inspiratie voor je kerstpakket

04/06/2024

Meer in deze categorie

Alternatieven voor het ov in Den Haag

|
Diensten

Bedrijfsidentiteit: de basis voor succes

|
Diensten

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!