Hoe ga je starten met SEA?

27/09/2023
|
508
starten met SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising en dat houd in dat je gaat adverteren op zoekmachines. Je plaats dus advertenties op deze zoekmachines. De advertenties verschijnen zodra een gebruiker een zoekopdracht uitvoert. De advertenties worden op verschillende plekken in de resultaten getoond. De meest gebruikte zoekmachines in Nederland en België zijn Google en Bing. Beide zoekmachines bieden jou de mogelijk om te adverteren. Wil jij starten met SEA? Lees er dan hier alles over.

Hoe werkt SEA?

SEA is gebaseerd op een veilingmodel. Als je dus gaat starten met SEA Marketing is het van belang om te bepalen welke zoekwoorden of zoektermen relevant zijn voor jouw bedrijf. De zoekmachine bepaalt vervolgens welke advertenties worden weergegeven op basis van verschillende factoren, waaronder het bodbedrag, de advertentiepositie en de kwaliteit van de advertentie. Het bodbedrag stel je in door middel van een CPC (costs per Click) Hier geef jij aan wat jij maximaal voor één klik wilt betalen.

Waar moet je allemaal op letten?

Bij het opzetten en optimaliseren van de campagnes komt heel wat bij kijken.

Relevante zoekwoorden: Selecteer zoekwoorden die overeenkomen met de inhoud van je advertenties en de intenties van de zoekers. Daarnaast kan je ook negatieve zoekwoorden toevoegen die niet relevant zijn.
Optimaliseer de kwaliteitsscore: Verbeter de kwaliteit van je advertenties en bestemmingspagina's om een hogere kwaliteitsscore te behalen. Het verbeteren van de kwaliteitsscore maakt de kans groter dat jij minder voor ene klik moet betalen.

Gerelateerd nieuws  Durf te dromen.

Test verschillende advertenties: Voer A/B-tests uit om verschillende advertentievarianten te testen en te ontdekken welke het beste presteren. Schrijf meerdere koppen en beschrijvingen. Focus op jouw USP’s.
Houd je budget in de gaten: Bewaak je advertentiebudgetten zorgvuldig en optimaliseer ze indien nodig.
Gebruik advertentie-extensies: Maak gebruik van advertentie-extensies om extra informatie zoals locatie, telefoonnummer en prijzen weer te geven. Het toeveoegen van extensies zorgt ook voor een verrbetering van de kwaliteitsscore.
Analyseer en optimaliseer constant: Gebruik de gegevens uit je campagnes om voortdurend te analyseren en optimaliseren voor betere resultaten.

SEA uitbesteden

SEA is een krachtige tool om online zichtbaarheid te vergroten, verkeer naar je website te leiden en conversies te stimuleren. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om te adverteren op een zeer gerichte en meetbare manier. Dit kan je natuurlijk allemaal zelf doen, maar je kan dit ook uitbesteden. ADoptimizr is een SEA bureau met meer dan 10 jaar ervaring. Voor tientallen bedirjven zetten wij SEA met veel succes is. Wij zorgen voor de juiste strategie voor jouw onderneming, zodat jij meer omzet en winst gaat behalen.

Ben je op zoek naar financiële vrijheid? Lees hier hoe je rijk kunt worden in 2024

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Geniet volop van de lente zon

|
Algemeen, Ontspanning

Alternatieven voor het ov in Den Haag

|
Diensten

Collega jarig? Dit zijn de beste cadeaus om te geven!

|
Algemeen

Bedrijfsidentiteit: de basis voor succes

|
Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!