Hoe maak je zelf een Facebookadvertentie 

facebook-advertenties

Vraag jij je dat nu ook af? Hoe je zelf Facebook advertenties maakt? Het is een hele specifieke business. Zorg dus dat je goed voorbereidt bent. Er komt namelijk best wat bij kijken. Kom je er uiteindelijk toch niet uit? Dan kun je natuurlijk altijd jouw Facebook advertenties uitbesteden. Ook interessant: hoger komen in Google.

Facebook advertenties lonen 

Facebook advertenties kunnen wel degelijk hun geld opbrengen. Het is alleen belangrijk dat je het goed aanpakt. Hier krijg je wat tips kom zelf een advertentie te maken. 

Ten eerste moet je niet denken dat de welbekende promotieknop hetzelfde is als een Facebook-advertentie maken. Met deze promotieknop schiet je eigenlijk met hagel. Het is altijd af te raden om deze knop te gebruiken. Tenzij letterlijk iedereen jouw doelgroep is, maar dat is zelden zo. Ze zeggen niet voor niets: iets voor iedereen verkopen is iets voor niemand verkopen.  

advertenties-facebook

Technische voorbereiding 

Ten eerste moet je een Facebookpixel instellen op jouw website of webshop. Daar zijn op het internet genoeg tutorials over te vinden. Verder moet je zorgen dat jij een advertentie aanmaakt en dus geen promotie. Hoe je een advertentie aanmaakt? 

Dat kan in het scherm van Facebook business naar de adsmanager. Daar kun je advertenties in aanmaken. Tip: begin niet meteen met een megabedrag. Geld vervliegt snel. Wil je een advertentie uitproberen? Begin dan bijvoorbeeld eerst met 5 euro per dag, per campagne. Dat geeft jou ook de kans om verschillende doelgroepen per campagne in te zetten en daarin te variëren met verschillende advertenties. 

Gerelateerd nieuws  Hoe om te gaan met Excel?

Tips voor een goede advertentie 

Ten eerste moet je dus meerdere advertenties inzetten, om te zien wat er mogelijk is. Wat verder twee goede basis ingrediënten zijn voor een succesvolle advertentie? Dat is in ieder geval een pakkende titel voor de advertentie én een goed CTA. CTA staat voor Call to Action. Hiermee moeten de kijkers helder hebben wat de bedoeling is. Een CTA kan bijvoorbeeld zijn om te klikken voor het inschrijven van een nieuwsbrief. 

Dat was natuurlijk nog maar een begin. Er zijn nog veel meer dingen waar je aandacht aan moet besteden om tot een goede Facebook-advertentie te komen. Duizelt het je te veel voor de ogen? Ga dan niet te veel zelf prutsen. Besteed het lekker uit aan een goed bureau die er al veel leerervaring in heeft. Dat bespaart jou veel tijd en op de lange termijn ook geld. Wel zo fijn toch? 

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Alternatieven voor het ov in Den Haag

|
Diensten

Bedrijfsidentiteit: de basis voor succes

|
Diensten

De elektrische auto

|
Algemeen, Computers & Elektronica

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!